Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Online hulp bij en onderzoek naar gedachten over zelfdoding

Van de Nederlandse volwassenen heeft 8,3% ooit aan zelfdoding gedacht en het is bekend dat mensen met een LHBTI+-achtergrond vaker last hebben van psychische klachten en van deze gedachten. Het is een complex probleem waar meer aandacht en hulp voor nodig is. Graag besteden wij daarom aandacht aan een online hulpmogelijkheid die onderdeel is van een groter onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen. 

Effectieve hulp
Er zijn meerdere en zeer effectieve behandelmethodes voor de behandeling van suïcidale gedachten. Via de huisarts kun je daar een verwijzing voor krijgen. Toch is het voor veel mensen moeilijk om hier met anderen over te spreken of hulp voor te zoeken. De hieronder beschreven online behandeling kun je snel vanuit huis starten. De online behandeling is gebaseerd op een bestaande effectieve methode. Je hebt chatcontact met behandelaars die getraind zijn in de methode.

Informatie over het onderzoek
Ben je lesbisch, homo, bi, transgender, queer, panseksueel, non-binair, gender non-conform, gender fluïde of weet je dit nog niet zo goed? Denk jij regelmatig aan zelfdoding en ben je tussen de 16 en 27 jaar? Doe dan mee aan deze online behandeling en het onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen en PratenOnline. De hulpverleners van PratenOnline denken met je mee in een online behandeling van 8 sessies. Lees op de website meer informatie over hoe je je kunt aanmelden

NB Als je nu direct en anoniem iemand wilt spreken, kun je contact opnemen met de crisislijn van Stichting 113 Zelfmoordpreventie: 0800-0113.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on dinsdag, 09 maart 2021 10:32
Jasper de Haan

Jasper de Haan (1972) is redacteur bij GayRotterdam. Hij is import-Rotterdammer sinds 1991 en inmiddels helemaal verknocht aan deze diverse stad. Hij is een kunst- en cultuurliefhebber in de brede zin van het woord en reist graag met zijn vriend voor een mooi concert of evenement. Als redacteur bij deze site hoopt hij de stad nog beter te leren kennen en alle Rotterdamse en bezoekende ‘happy gays’ (LHBTQI etc.) te helpen bij hun eigen ontdekkingen. In het dagelijks leven werkt Jasper bij GGZ Delfland.