Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Enkidu Khaled onderzoekt gevolgen van oorlog op het milieu

Enkidu Khaled onderzoekt gevolgen van oorlog op het milieu https://www.ign.com/articles/2012/12/08/think-tank-volume-1-review
We horen lezen en zien er heel weinig over. Wat zijn de gevolgen van oorlog op ons milieu? Deze verhouding onderzoeken precies één jaar nadat de Russische inval in Oekraïne is geweest. In een tijd waar we doormiddel van veel berichtgeving op de hoogte worden gehouden van conflicten en oorlogsgebieden, hebben we het zeer zelden over de desastreuze gevolgen hiervan op ons milieu. En dat terwijl de klimaatcrisis in volle opmars is. Maker Enkidu Khaled onderzoekt dit principe en deelt het met ons tijdens de Nederlandse première van TANK TINK / ONE op vrijdag 24 februari om 20:30 uur in TR25 Schouwburg.
 
TANK TINK is een serie (vandaar / ONE) artistieke discursieve avonden rond oorlogsinspanningen en de desastreuze gevolgen daarvan voor het milieu. Militaire oefeningen en operaties onttrekken niet alleen middelen aan de strijd tegen klimaatverandering, ze kosten ook enorme hoeveelheden energie en middelen om geavanceerde oorlogsmachines te creëren. Ze vervuilen en vernietigen milieus, creëren verbijsterende hoeveelheden puin en worden maar al te vaak ingegeven door de wens om de toegang tot bepaalde grondstoffen en hulpbronnen zoals water, olie en mineralen veilig te stellen. 

Additional Info

 • Locatie: TR Schouwburg
 • Kosten: EUR 15,00
 • Datum: vrijdag, 24 februari 2023
 • Tijd: 20:30u
 • Bereikbaarheid: Schouwburgplein 25
 • Leuk om te weten:
   
  Met TANK TINK / ONE kapen Enkidu Khaled en Joachim Robbrecht het format van de ‘creatieve denktank’ uit haar oorspronkelijke militaire context. Samen met kunstenaars, journalisten en activisten (Sara Dziri, Chris Keulemans, Anika Schwarzlose, Brian McKenna, Caroline Ngorobi, Ogutu Muraya) uit verschillende windstreken onderzoeken ze de relatie tussen oorlogsvoering en milieucrisissen in een hybride en meerstemmige lecture-performance.
   
  TANK TINK / ONE wordt mede mogelijk gemaakt door ACT: een Europees samenwerkingsproject rond ecologie, klimaatverandering en sociale transitie. In een tijdperk van klimaatafbraak, massale uitsterving en toenemende ongelijkheid, bundelen we onze krachten in een project over hoop, waarbij verbindingen tussen brede perspectieven en lokale initiatieven centraal staan.
Rate this item
(0 votes)
Last modified on vrijdag, 24 februari 2023 14:20