Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Queerantine Tips #1

Scene Lang en Gelukkig Scene Lang en Gelukkig Leo van Velzen

Hoe kom je deze ‘queerantaine’ zo goed mogelijk door? Ben je even uit ge-flixt, of moet je daar minstens 15 minuten zoeken om iets te ontdekken? Wil je iets doen zonder dat je naar een scherm moet kijken?  Wij helpen je graag een handje en zetten de komende periode wat alternatieven op een rij, waar mogelijk met een grote dosis of met een vleugje Rotterdam. Enjoy! Je kan je nagels per slot van rekening niet blijven lakken.

Online 

Toneel: Lang en Gelukkig 
Deze eerste en echt weergaloze familieproductie volgens een inmiddels bekende formule van RO Theater (tegenwoordig Theater Rotterdam) is online gezet. Een sprookje in drag, met veel muziek en een sterrencast en als klapper op de vuurpijl Paris Hilton. Mooi om te ontdekken, heerlijk om nog een keer te zien.

 

Offline 

Roman: Sterker door Strijd
Dit boek van de Rotterdamse schrijfster Julie van Mol voert je terug naar 2007 voor ‘die andere crisis’ en zonder smartphones en Instagram. De hoofdpersoon in het boek is Anouk, maar de stad Rotterdam heeft minstens zo’n grote rol. Het is duidelijk dat hier enorm veel vooronderzoek in zit: een van de personages die in het boek opduikt is transseksueel Janine Wegman waar over Julie in een eerder interview zegt: “Ze was bijzonder en ik wilde haar daarom graag een podium geven.” Sterker door Strijd is te koop bij Donner.

Kunst: Bastiaan Mol
Elders op onze website besteden we aandacht aan de Rotterdamse Schilder Bastiaan Mol. Zijn werk en -dat van kunstenaars van over de hele wereld - is opgenomen in het voorjaarsnummer (#5) van dit jaar van Juturna Magazine en hier te bestellen (Cover hier onder). Kijk je toch liever online? Op zijn website is een uitgebreide selectie van zijn werk zichtbaar of lees het interview –in het Duits – in het voorlaatste Boner magazine. 

 

juturna no 5 Bastiaan Mol 9789491773570 fcovr

 

 

Het dagelijks leven staat nog wel een tijd op zijn kop en dat betekent ook veel voor de LHBTI-community en GayRotterdam. Wat je van ons kunt verwachten de komende tijd lees je in het artikel GayRotterdam in Tijden van Corona. Inmiddels vind je op de maandag de  ONLINE BINGO! van StudentprideNLvia  Insta Live, bij studentpridenl, en op de donderdag de Queerantaine Pub Quiz bij GayRotterdam op Instagram en Facebook (stories).

Rate this item
(0 votes)
Last modified on donderdag, 16 april 2020 21:33
Jasper de Haan

Jasper de Haan (1972) is redacteur bij GayRotterdam. Hij is import-Rotterdammer sinds 1991 en inmiddels helemaal verknocht aan deze diverse stad. Hij is een kunst- en cultuurliefhebber in de brede zin van het woord en reist graag met zijn vriend voor een mooi concert of evenement. Als redacteur bij deze site hoopt hij de stad nog beter te leren kennen en alle Rotterdamse en bezoekende ‘happy gays’ (LHBTQI etc.) te helpen bij hun eigen ontdekkingen. In het dagelijks leven werkt Jasper bij GGZ Delfland.