Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

GayRotterdam in Tijden van Corona

Markthal in Tijden van Corona Markthal in Tijden van Corona @pieter_rvd

Zoals iedereen wordt ook Gay Rotterdam geraakt door de Corona crisis. Een belangrijk onderdeel van het platform, de agenda, bleek ineens overbodig vanwege de RIVM richtlijnen. Het is nog onduidelijk of en wanneer deze alsnog plaats kunnen vinden. Ook het wegvallen van het Eurovisie Songfestival heeft ook voor onze community grote gevolgen.

Het is oorverdovend stil in de stad. Vrijwel iedereen zit de komende periode thuis en activiteiten buitenshuis zijn vervallen. De agenda op GayRotterdam is een treurig gevolg, deze staat vol geannuleerde of uitgestelde activiteiten, het is niet duidelijk of en wanneer ze doorgaan. Ook de (horeca)partners hebben hun activiteiten moeten annuleren en de zaak (tijdelijk?) moeten sluiten. Met het wegvallen van het Eurovisie Songfestival dit jaar viel voor een belangrijke opdracht en bron van inkomsten weg voor GayRotterdam.

We laten ons hierdoor niet ontmoedigen en werken achter de schermen aan een alternatieve invulling op gayrotterdam.nl. We hebben een sterk team vrijwilligers die in deze tijd regelmatig digitaal contact met elkaar onderhouden en druk bezig zijn om met de beschikbare kanalen de LHBT community te informeren en amuseren. We willen hierbij voldoen in de behoefte aan entertainment, nieuws en contact.

Maar onze vraag aan jou is wat? Waar heb jij nu behoefte aan om te lezen of ervaren? Of misschien ben jij wel een super tof online event aan het organiseren. En zoek je naar een platform of partner? Of heb je een idee waarbij je handjes nodig heb in de voorbereiding en uitvoering. Neem ook dan contact met ons op.

pub quiz bingo gayrotterdam nl

Twee voorbeelden die al zijn gestart zijn de Instagram ‘Queerantine Pub Quiz’ die elke donderdag als Insta en Facebook verhaal wordt gepubliceerd. En een direct gevolg is van de Queer Pub Quiz bij FERRY die we samen met Erasmus Pride enkele weken geleden al moesten annuleren. En de Insta Live Bingo, die iedere maandag wordt georganiseerd door Student Pride. Hier moet je je overigens we van tevoren voor aanmelden om tijdig je kaarrt te ontvangen!. We heebben na de maandag (Bingo) en donderdag (Pub Quiz) dus nog 5 dagen te vullen, met luchtig vermaak en/of meer serieuze zaken. Daarbij hebben we ook jouw ideeën en energie nodig en stellen we graag ruimte op ons platform beschikbaar.

Kortom, het is een uitdagende tijd. Voor iedereen. Laten we juist nu beter zoeken naar hoe we met elkaar de verbinding kunnen maken. En hoe we het contact met elkaar kunnen houden. En waar we elkaar kunnen ondersteunen en helpen. Ik daag je uit, kom met je ideeën en Make It Happen!  

Rate this item
(0 votes)
Last modified on maandag, 06 april 2020 19:06