Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Expo Discotheek BlueTiek-in

Tentoonstelling BlueTiek-in Tentoonstelling BlueTiek-in DIG IT UP

Dat heb je soms: dat je ergens langsloopt en in een flits denkt, dit klopt niet?! Wat zag ik nou? Dat had ik vanmiddag toen ik langs DIG IT UP liep aan de Schiedamse Dijk. Onbewust zag ik in de lichtbalk BlueTiek-in staan in de sprankelende kleuren van de jaren tachtig. Toen realiseerde ik me, hier zit DIG IT UP, de eigenzinnige galerie en het erfgoedlab van de Rotterdamse stadscultuur. En de BlueTiek-in, dat was toch die Rotterdamse discotheek waar ik, opgroeiend in Drenthe, zelfs al van had gehoord?

gevel dig it up

Gevel DIG IT UP      

Terwijl voor Museum Rotterdam sluiting dreigt, worden bij DIG IT UP bijzondere Rotterdamse momenten, plekken, dingen en personen 'opgegraven', onderzocht en geëxposeerd. Vaak zijn die exposities ook levend, publiek wordt opgeroepen ook zelf zaken te brengen die in die bepaalde collectie zouden moeten zitten. Zo ook nu deze keer.

Wat Now & Wow begin deze eeuw in Rotterdam was, en de RoXY en de iT in de jaren 90 in Amsterdam, dat was de BlueTiek-in in de jaren 80 in Rotterdam. En meer.

Zoals de galerie schrijft: "Een combinatie van kledingwinkels en een discotheek was nooit eerder bedacht. Beekman en Dikker begonnen als medewerkers van de BlueTiek jongerenmodewinkels van Piet Lapnamen de keten over en veranderden de naam subtiel in BlueTiek-in. In 1983 openden ze onder dezelfde naam een discotheek aan de Karel Doormanstraat. Een legendarische megadiscotheek. De grootte, de lichtshow en de formule waren in die tijd uniek."

tentoonstelling bluetiek in

Daarom is het interressant maar ook leuk om te gaan kijken naar de foto's, de platen en andere memorabilia. Met op de achtergond natuurlijk de muziek die er ook soms werd geproduceerd. Er werden radio- en tv-programma's en clips opgenomen. En vergeet de fashion van die tijd niet en zie hoe divers het publiek ook toen al was in Rotterdam. Ik verraad mijn leeftijd als ik zeg dat ik opvallend veel namen herken. Als ik Miquel Browns gesigneerde foto zie, wordt ik pas echt enthousiast, ook al heb ik haar pas recent ontdekt. Haar grootste hitje is nu een van mijn guilty pleasures. Zoek zelf maar op welk nummer ik bedoel.

Deze tentoonstelling is nog tot en met 15 november te bezoeken. Kijk ook in de agenda voor een aantal events tijdens deze tentoonstelling.

DIG IT UP is de gehele week open van 13:00 - 17:00 uur. De tentoonstelling is ook Online te bezoeken.


 

Additional Info

 • Locatie: DiG IT UP
 • Kosten: Gratis
 • Datum: zondag, 13 september 2020
 • Tijd: 13:00 -17:00
 • Bereikbaarheid: Op loopafstand van metro- en tramhaltes Beurs en Leuvehaven
 • Leuk om te weten:

  Deze tentoonstelling is ook Online te bezoeken

   

   

  Openingstijden DIG IT UP

  Maandag tot en met zondag: 13:00 – 17:00 uur

Rate this item
(0 votes)
Last modified on woensdag, 21 oktober 2020 12:15