Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

BOYS WON'T BE BOYS - UITGESTELD

Rikkert van Huisstede Rikkert van Huisstede Bas de Brouwer

BOYS WON'T BE BOYS is een wervelende collage van jongens en mannen.* Ze zingen, dansen, dichten, grappen, rappen of vertellen in wisselende samenstelling over hun persoonlijke levens. Want het is stoer om je (als man) kwetsbaar op te stellen! En is het niet juist succesvol om als man je mannelijkheid te bevragen?

 

De voorstelling BOYS WON'T BE BOYS zou op 23 en 24 september te zien zijn in Theater Zuidplein. Helaas blijkt Rikkert van Huisstede verkouden te zijn en wordt deze verplaatst naar later dit jaar. We houden je op de hoogte.

 

"We mogen er trots op zijn dat we open zijn, lief of flamboyant. De verschillen tussen mannen en vrouwen zijn lang niet zo groot als we onszelf wijsmaken”, aldus de ontwapenende initiator Rikkert van Huisstede. 

Of je nou hetero of homo, a-seksueel of bi-seksueel, bouwplaatsmanager of musicalster, intersekse of transgender, jonge vader of dragqueen bent, niemand past precies in het hokje 'man'. De spelers van Boys Won't Be Boys weten inmiddels hoe bevrijdend het is om je open te stellen. Door al die verschillende verhalen doorbreken we vooroordelen en stereotypen en komen we dichterbij elkaar.
 

*Waar de termen mannen en jongens worden gebruikt, bedoelen we een breed scala aan mensen.

 

Lees het interview met theatermaker Rikkert van Huisstede op GayRotterdam


 

Meer over Boys won't be boys:

instagram

fb logo

bezoek website

Additional Info

  • Locatie: Theater Zuidplein
  • Kosten: € 18,-
  • Datum: woensdag, 23 september 2020
  • Tijd: 19:00
  • Bereikbaarheid: Theater Zuidplein ligt naast metro, bus een tramhalte Zuidplein. Betaald parkeren kan buiten en bij de parkeergarage Zuidplein.
  • Leuk om te weten:
     
    In het interview dat GayRotterdam met hem had vertelt Rikkert van Huisstede waar de inspiratie van Boys won’t be Boys vandaan kwam:

    "Toen ik met een brede blik van bovenaf leerde kijken ontstond bij mij de behoefte om met andere jongens en mannen te praten over hoe het is om man te zijn in deze maatschappij. Ik was benieuwd of andere jongens ook het gevoel hadden dat ze niet vrij waren om zichzelf te zijn. Al heel snel sloten honderden jongens (en mensen met andere genders) zich aan en hadden we gesprekken met elkaar. Daarin werd al snel duidelijk dat iedereen een eigen aanvliegroute heeft en anders over het thema nadenkt. Als het over mannelijkheid gaat kun je over Donald Trump praten, maar ook over yoga of over vaderschap. Er zijn veel verschillende verhalen en perspectieven, ook vanuit verschillende culturele achtergronden. Het leek me mooi om die verhalen te horen en een podium te geven".

     

    Dit is een van de eerste voorstellingen in het nieuwe Theater Zuidplein.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on woensdag, 23 september 2020 16:26