Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nu beschikbaar: Facebook Community City Guide Rotterdam

Rotterdam had de Nederlandse primeur met de eerste "Community City Guide" van Facebook. Deze Rotterdamse stadsgids i s samengesteld door diverse Facebook groepen in en over Rotterdam, waaronder GayRotterdam. 

Wat deze stadsgids onderscheid is dat alle informatie super actueel is. Dat past goed bij Rotterdam als 'vernieuwende' stad die constant in beweging is. Plekken die nu nog open zijn kunnen volgend jaar alweer dicht zijn. Daarnaast is deze gids samengesteld door Rotterdamse locals en dat lees je ook echt terug. Hier hebben wij van GayRotterdam ook aan kunnen bijgedragen met 'insider tips' voor leuke plekken, speciaal voor de LHBTQ+ community.

Met de keuze voor deze dertien Facebook Groepen in Rotterdam geeft de gids zowel bezoekers als inwoners van Rotterdam vaak verrassende insider tips. Andere FAcebook Groepen naast GayRotterdam zijn onder andere: Vegan Rotterdam, Havenvrienden Rotterdam, Urban Sketchers Rotterdam en International Women's Networking Group Rotterdam.

Ook GayRotterdam was uitgenodigd bij de lancering van de Community City Guide in De Ballentent aanwezig te  zijn. We kregen er met de andere Facebook Groepen de eerste exemplaren uitgereikt.Daarnnaast figureert ons bestuurslid Talitha Nöllen in de campagne die Facebook aan de stadsgids heeft gewijd.

Facebook Community City Guide Rotterdam 11Foto: Photo Republic
 

Dat juist Rotterdam is gekozen voor de eerste Nederlandse Community City Guide heeft alles te maken met het Eurovisie Songfestival. Juist voor de vaak openminmded bezoekers aan dit festival was de gids heel handig geweest. Er is na het uitbreken van de Corona epidemie voor gekozen de stadsgids alsnog uit te brengen. Sinds 1 juli zijnde Corona maatregelen weer verruimd en veel Nederlanders gaan nu op vakantie in eigen land in plaats van verder weg. Voor hen en de verwachte bezoekers uit omringende landen is de gids ook zeker interessant.

De lokale ondernemers hebben nu meer dan ooit klanten nodig en dat geldt ook de door GayRotterdam genoemde gayfriendly zaken. Welke dat zijn? Je vindt deze ook onder "hotspots" op gayrotterdam en natuurlijk ook in de Facebook Community City Guide van Rotterdam! Deze stadsgids is daar en op veel andere lokaties in de hele stad gratis te verkrijgen. Daarnaast ligt deze bij de Rotterdam Tourist Information-puntnen en is ook online beschikbaar. Onder het kopje 'Cultuur & Entertainment' vind je onze bijdrage aan deze nieuwe stadsgids!

 

 

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on woensdag, 29 juli 2020 11:56