Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

LHBTI en mensenrechten - Film en discussie

Uit de kast komen kan emotioneel moeilijk zijn, zowel voor LHBTI-mensen als hun families. En het kan leiden tot zware dilemma's: in veel landen kunnen mensen helemaal niet open zijn over hun seksuele geaardheid, vanwege ernstige sociale stigma's en / of anti-LGBTI-wetten. Ook ouders lopen het risico op discriminatie en sociaal isolement, en moeten soms zelfs vrezen voor de veiligheid van hun kind. Hoe gaan gezinnen om met de uitdagingen om een ​​homoseksueel kind te hebben? En hoe kunnen ze de obstakels waarmee ze worden geconfronteerd overwinnen?

De documentaire Out & About portretteert ouders en hun homoseksuele kinderen uit Indonesië, Rusland en Kenia en laat zien hoe desinformatie, sociaal stigma en anti-homowetten hen beïnvloeden. Na de vertoning van de documentaire gaan Bahia Tahzib-Lie en Nadja Houben in discussie met het publiek over mensenrechten en gelijke rechten voor lhbti-mensen en beantwoorden ze al je vragen.

Met:

 • Bahia Tahzib-Lie, de Nederlandse mensenrechtenambassadeur, Ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Nadja Houben is directeur van de stichting Human Rights in the Picture
 • Moderatie: Studium Generale, Erasmus Universiteit Rotterdam.

‘Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren.’ (Art. 1 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens)

Additional Info

 • Locatie: online
 • Kosten: geen
 • Datum: dinsdag, 18 mei 2021
 • Tijd: 16.00 – 17.30 uur
 • Leuk om te weten:

   

  Reserveren noodzakelijk via deze link

  Na je inschrijving ontvang je een link (een dag voor het eigenlijke programma) om de documentaire te bekijken en mee te praten.

  Georganiseerd door Studium Generale in samenwerking met het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken en Erasmus Pride. 

  Dit evenement is Engelstalig

Rate this item
(0 votes)
Last modified on vrijdag, 14 mei 2021 21:31
Chantal van der Putten

Chantal van der Putten (1984) woont en werkt in Rotterdam Centrum. Ze is onderwijsmanager van de technische opleidingen bij de Rotterdam Academy. Dit is een onderdeel van Hogeschool Rotterdam. Chantal is afgestudeerd als onderwijskundige en neerlandica. Daarnaast is ze voorzitter van Student Pride NL. Deze stichting zet zich in voor een veilig klimaat op hogescholen, universiteiten en stageplaatsen ten aanzien van seksuele en genderdiversiteit, zodat alle studenten zich vrij kunnen voelen en zichzelf en de ander accepteren. Volg Chantal via Insta