Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Yvonne: een professional is in staat iedereen gelijkwaardig te behandelen. Featured

Yvonne Yvonne Roze in Blauw, Rotterdam.

Wij zijn een politie voor iedereen. Ik spreek ook namens de rest van de eenheidsleiding, als ik zeg dat we als politie geen onderscheid maken op basis van achtergrond, afkomst, geloof, kleur, gender of geaardheid of wat dan ook. We zijn er voor iedere burger die ons nodig heeft.

Die basis van gelijkwaardigheid, geldt niet minder intern; iedere collega doet ertoe. Iedereen heeft zijn of haar persoonlijke talenten. Bovendien willen we graag een diverse politie zijn. Iedereen zou zich welkom moeten voelen om bij ons te komen werken. 

'Wat' iemand is, hoe diegene eruit ziet, daar zou daar helemaal niet over moeten gaan. Het moet gaan over ons vakmanschap. Over onze professionaliteit. En een professional is volgens mij in staat om iedere burger (en iedere collega) gelijkwaardig te behandelen. Een goede politieagent, weet bovendien wat er speelt in onze maatschappij. Die kennis is hard nodig om als diender aansluiting te vinden. Ofwel: is essentieelom je werk goed te kunnen doen.

 

En een professional is volgens mij in staat om iedere burger (en iedere collega) gelijkwaardig te behandelen.

Diversiteit in een organisatie levert veel op, maar zorgt tegelijk voor spanningen. En dat is prima. Niet iedereen in onze organisatie hoeft het met elkaar eens te zijn. Juist niet. Het mag zelfs schuren, ook in gesprekken. Iedereen mag persoonlijke opvattingen hebben, uiteraard. Maar die mogen je handelen nooit beïnvloeden. Iedereen heeft sowieso recht op een veilige werkomgeving. Daar maak ik mij hard voor.

Het is belangrijk dat we met elkaar in gesprek blijven. Al is dat soms moeilijk. Omdat je onzeker bent. Omdat iets niet aansluit bij jouw normen of waarden. Of omdat het lastig is iemand aan te spreken op zijn/haar gedrag. Maar ik vind het bewonderenswaardig, stoer, als je je dan toch open en kwetsbaar durft op te stellen. Er is niets mis met iets lastig vinden of iets niet begrijpen. Maar oordeel niet, ga in plaats daarvan - open, vanuit een oprechte nieuwsgierigheid – het gesprek aan.


Terug naar de online expo - 12 portretten, 12 verhalen.

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on woensdag, 21 oktober 2020 08:26