Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Tentoonstelling Drag Power - Tot 31 augustus

Is het een spel van verkleden, uiterlijk vertoon en plezier? Of zit er meer achter? De expositie History of Drag. Dragpower in het Jenevermuseum te Schiedam toont de uitbundige uitdossingen, maar laat vooral ook zien wat zich achter de pailletten en onder de pruik bevindt.

De expositie History Of Drag is een productie over Drag Power, Gender, Pride & Glamour van het CODA Museum Apeldoorn. Het toont de uitbundige uitdossingen maar laat ook zien wat zich achter de pailletten en onder de pruik bevindt.

drag power warhol3 gayrotterdam

 

 

Drag Power
Imposant, excentriek en extravagant zijn woorden waar je meteen aan denkt bij drag queens. RuPaul’s Drag Race maakte drag wereldwijd bekend. Waar het ooit vooral een underground fenomeen binnen de LHBTQI-gemeenschap was, is drag inmiddels bijna ‘mainstream’ geworden. Maar waar staat drag (dressed resembling a girl) eigenlijk voor?

De personen achter 5 in Nederland actieve drags - Jennifer Hopelezz, Lady Galore, Mason Tonight, Licka Lolly en ChelseaBoy - vertellen in deze expositie hun persoonlijke verhaal over hun achtergrond, de uiteenlopende redenen om met drag te beginnen en hun ervaringen. 

 

 

Additional Info

  • Locatie: Lange Haven 74 3111 CH SCHIEDAM
  • Kosten: Zie website
  • Datum: zondag, 30 augustus 2020
  • Tijd: Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur
  • Bereikbaarheid: Betaald parkeren is mogelijk op het parkeerterrein bij Molen De Walvisch. Bereikbaarheid met bus en tram: halte Koemarkt of Broersvest. Bereikbaarheid met metro (rode lijn) of trein: halte Station Schiedam Centrum.
  • Leuk om te weten:

    Ingang via Jeneversteeg aan de Hoogstraat tussen nummer 87 en 89. Uitgang uitsluitend via de Lange Haven. 

Rate this item
(2 votes)
Last modified on zondag, 26 juli 2020 20:50