Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

'Iedereen verdient een veilige straat' - nieuwe LHBTI+ campagne door Gemeente Rotterdam Featured

In vervolg op de Pikpraat-campagne van de Gemeente Rotterdam, is er vandaag door wethouder Bert Wijbenga een campagne gelanceerd gericht op de LHBTI+ community. Omdat veel LHBTI’ers last hebben van discriminatie en intimidatie op straat, koos de gemeente voor een nieuwe campagne speciaal op ons gericht. Het doel is vrij simpel: Iedereen moet zich op straat veilig en vrij voelen. Met posters, billboards, digitale schermen en een social media campagne communiceert de stad een hele duidelijke boodschap: ‘Iedereen verdient een veilige straat.’

Ook roept de campagne de community op om de StopApp (nu te downloaden in App Store of Google Play) te downloaden en voortaan melding te maken van discriminatie of intimidatie op straat. De app was eerder ontwikkeld om ‘pikpraat’ te melden, maar een doorontwikkeling maakt het mogelijk ook specifiek LHBT-intimidatie te melden. Dit mag volledig anoniem, maar als je wilt kun je ook aangeven om wel in contact te komen met bijvoorbeeld hulpdiensten.

Meld niet alleen voor jezelf, maar voor de hele community!

Nu vraag je je af wat melden nu eenmaal voor zin heeft. Maar er wordt daadwerkelijk wat met de meldingen gedaan. Het geeft bijvoorbeeld Roze in Blauw beter inzicht in wanneer en waar de meeste intimidatie plaatsvindt. Ook kunnen wij als community, door massaal te gaan melden, zien hoe groot het probleem eigenlijk is. Dus besef ook dat dankzij jouw melding, het iemand anders misschien wel niet overkomt.

Voorlichting en lobby

Naast de campagne in het straatbeeld en op social media, wordt er ook achter de schermen gewerkt aan minder straatintimidatie. Zo wordt er meer voorlichting gegeven en wordt er gelobbyd voor een wetswijziging die de straatintimidatie strafbaar maakt. Dat maakt het voor de handhavers makkelijker om er ook echt op te handelen.

Nu is het natuurlijk een utopie dat we straks volledig onszelf kunnen zijn op straat. Ik geloof er persoonlijk niet in dat één campagne daarbij helpt. Maar zelfs als we ook maar de kleinste verandering teweeg kunnen brengen, maken we Rotterdam weer een stukje leuker en veiliger!

Rate this item
(1 Vote)
Last modified on donderdag, 12 maart 2020 09:22
Talitha Nollen

Talitha (1988) deelt graag haar trots voor de stad Rotterdam! Ze is gek om eropuit te trekken, samen met haar gezin of vrienden, om de stad te ontdekken. Er is altijd wel iets te doen! Je kunt Talitha vaak vinden in musea of de nieuwste restaurantjes. Talitha is moeder van dochter Jule, die ze samen met de twee papa's opvoedt. In het dagelijks leven werkt Talitha als marketing & PR adviseur voor haar eigen bureau Hippr.