Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Paarse Vrijdag

By Marije Hammel vrijdag 01 feb 2019 5249

Paarse schoenen? Paarse pannekoeken? Een DJ in de aula? Alles mag en kan tijdens Paarse Vrijdag, een speciale dag waarop scholen evenementen kunnen organiseren om awareness te creëren voor de LHBT-beweging. Tijdens Paarse Vrijdag krijgen scholieren de kans om hun solidariteit te laten zien. Van het schminken van schoolgangers die nog niet paars genoeg zijn, tot het uitdelen van paarse pannekoeken en limonade, je kan het zo gek niet bedenken. De mogelijkheden zijn oneindig, zolang het maar paars is. Hiermee laat je zien dat je solidair bent tegenover de LHBT-leerlingen op jouw school.

Paarse Vrijdag is een initiatief van de Gay-Straight Alliance (GSA in het kort), een organisatie binnen het COC. Het GSA-netwerk biedt gratis actiemateriaal zoals stickers, posters en informatieboekjes, om uit te delen op scholen. Ook bieden zij de kans om een GSA op te zetten, waarbij docenten en scholieren samenwerken om een LHBT-vriendelijke leeromgeving te creëren.

Benieuwd hoe je zo'n Paarse Vrijdag moet organiseren? Lees op de website van de GSA hoe je ook op jouw school een GSA kan opstellen, of waar je je kan aansluiten bij de GSA van je school. Ook staan er handige tips, veel informatie en links naar informatieve websites op.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on vrijdag, 01 februari 2019 18:47