Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Keerweer Vera Bos

Je hebt het Rotterdamse roze nachtleven niet écht meegemaakt, als je nooit in de Keerweer bent geweest! Café de Keerweer is al jaar en dag één van de bekendste homobars van Rotterdam, vernoemd naar de straat waaraan het café gevestigd is. De Keerweer gaat al om 16.00 uur open, maar is pas echt druk en gezellig na middernacht.

Omdat ze tot het laatst (tot 06.00 uur) open zijn, trekt héél Rotterdam tot in de vroege uurtjes naar het café. Dan tref je er lang niet meer alleen homo's (voornamelijk mannen op leeftijd) aan, maar ook veel horecapersoneel en andere feestgangers die nog toe zijn aan een afzakkertje. Van binnen is het niet zo groot, dus de sfeer is dan gerust 'plakkerig' en druk te noemen. Een deel van de gasten hangt aan de bar, een ander hoopt nog snel een liefje voor de nacht te scoren en daartussen staan nog wat jongens en meiden te dansen op de popmuziek. Dus als je na een avondje stappen nog niet uitgefeest bent, dan wordt het tijd om naar de Keerweer te gaan. Laat een dichte deur je dan niet afschrikken, 's nachts moet je via de achterdeur naar binnen.

Rotterdam Make It Happen Vera Bos GayRotterdam keerweer 37 van 54

Keerweer parade

Een paar keer per jaar beleeft Café de Keerweer zijn hoogtepunten: dan zijn de Keerweer Parade's. De hele straat is dan één groot festivalterrein met een groot podium in het midden waarop voornamelijk Nederlandse artiesten optreden. Drie dagen lang, tijdens Koningsdag en de Rotterdam Pride, is de parade het Mekka voor de liefhebber van het levenslied. Daarnaast zijn er veel optredens van dragqueens en ontbreken de knappe schaars geklede mannelijke dansers niet. Het sfeertje is altijd gemoedelijk en het publiek erg gemengd (hetero en LHBT). Wil je weten wanneer de eerstvolgende Keerweer Parade is? Check dan onze agenda.

Additional Info

Rate this item
(8 votes)
Last modified on donderdag, 05 maart 2020 21:40
Talitha Nollen

Talitha (1988) deelt graag haar trots voor de stad Rotterdam! Ze is gek om eropuit te trekken, samen met haar gezin of vrienden, om de stad te ontdekken. Er is altijd wel iets te doen! Je kunt Talitha vaak vinden in musea of de nieuwste restaurantjes. Talitha is moeder van dochter Jule, die ze samen met de twee papa's opvoedt. In het dagelijks leven werkt Talitha als marketing & PR adviseur voor haar eigen bureau Hippr.