Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Roze Rotterdam 2018-2022

By Alex van Hulst vrijdag 01 feb 2019 5388

De Rotterdamse LHBTI-community heeft een 'Roze' document opgesteld, wat de Rotterdamse politieke partijen kan helpen bij het maken van de verkiezingsprogramma's in maart 2018. Er is al veel bereikt in de Rotterdamse LHBT-community. Door een steeds betere onderlinge samenwerking tussen de organisaties en een goede samenwerking met de Rotterdamse politiek zijn de afgelopen jaren flink wat stappen gezet. Maar nog altijd blijkt dat de problemen groot zijn. De acceptatie voor LHBT-ers is nog altijd ondermaats en op straat komt agressie tegen de doelgroep helaas nog maar al te vaak voor.

Daarom hebben de Rotterdamse LHBTI-organisaties onder de vlag van Gay010 de koppen bij elkaar gestoken en een 'Roze' document opgesteld. Benieuwd naar de inhoud van dit rapport? Het is hier te downloaden.

Thema's

In dit document is getracht de positieve punten, de knelpunten en speerpunten voor de komende jaren mbt de LHBT-community samen te vatten in vijf thema’s: wonen, werken, leren, leven en zorg. Aspecten als blijvende aandacht voor voorlichting in het onderwijs, acceptatie en veiligheid voor de doelgroep, passend beleid voor opvang van LHBTI-vluchtelingen en een beter vergunningenbeleid voor het uitgaansleven in de stad, zijn hierin verwerkt.

De organisaties achter dit rapport zijn: COC Rotterdam, Gay010, Radar/IDEM Rotterdam, GayDestination Rotterdam, Roze in Blauw, Ketelbinkie, Roze Vieringen, The Hang-Out 010, GayRotterdam.nl, Roze Vieringen Rotterdam, Humanitas Rotterdam/De Roze Salons en Mankracht Rotterdam en Stichting Rotterdam Pride. Het rapport werd in september 2018 aan de lokale politieke partijen aangeboden.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on vrijdag, 01 februari 2019 17:56