Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Het Songfestival van... Miryam Mejhed

Miryam Mejhed Miryam Mejhed Matheus Santana

Matheus sprak Miryam bij haar thuis op de bank. We leren Miryam iets beter kennen en hebben gevraagd hoe zij dit jaar het Songfestival gaat kijken.

Ik ben Miryam, 24 jaar oud en voel mezelf een echte Rotterdammer. Ik ben actief binnen SPACE, de jongerenafdeling van Dona Daria, en ben ook echt enorm Songfestivalfan!

 

Waar is je liefde voor het Songfestival begonnen?

Ik keek al vroeger, toen ik nog jonger was, want mijn ouders vonden het heel leuk. Bij ons thuis was het samenzijn heel belangrijk en van dat samenzijn geniet ik elk jaar weer.

 

Wat is je favoriete Songfestivalnummer allertijden?

Dat is voor mij Dancing Lasha Tumbai (Verka Serduchka uit Oekraine, red.). Het is gewoon zo fun en vol energie en gekkigheid. De act, de muziek, helemaal top!

 

Wat is je favoriete Songfestivalmoment?

Ik denk Lordi… je wist dat het ging komen, maar toch wel cool om ook totaal iets anders op het Songfestival te zien. Eigenlijk niet echt een Eurovisieact, maar wel, ja, gewoon cool.

 

Waar was je toen je hoorde dat Nederland het Songfestival had gewonnen?

Ik was het aan het kijken op televisie. Het is alweer twee jaar geleden. Zo bizar… Ik zit elk jaar al in spanning te wachten tot het Songfestival begint, dus ik maak altijd alles mee op het moment dat het op tv gebeurt. Ik was echt super blij!

 

Hoe had je het willen vieren dit jaar?

Meestal ga ik naar een viewing party of is er superveel te doen in de stad. Helaas door corona kan dit niet doorgaan. Ik ga dit jaar lekkere snacks halen en een wijntje in huis en dan komt het helemaal goed! Ik vermaak me dit jaar thuis op de bank ook wel.

 

Zijn er nog speciale events waar je toch online naar gaat kijken?

Ik heb me er nog niet helemaal in verdiept, maar als er wat leuks voorbij komt, ga ik daar zeker aan mee doen. Ik ben een enorme Songfestivalfan! Ik kijk vooral uit naar de halve finales nu en misschien ga ik de Open Up to Pride010-previewshows kijken. Ik ben betrokken bij de jongerentakeover van de studio op 18 mei.

 

Wat is je voorspelling voor de top 3?

Ik heb nog niet echt een top 3. Ik hoop dat Nederland echt heel ver komt. Het is echt zo’n goed nummer. Ik heb nog niet meer nummers geluisterd, want ik houd ervan om op de avond zelf te kijken en dan totaal verrast te worden. No spoilers please!

 

Wil je de video zien die we maakten bij Miryam thuis? Kijk dan nu op Instagram naar de video en zie hoe Miryam thuis naar het Songfestival kijkt.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on donderdag, 03 juni 2021 21:45