Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

IDEM Kennisatelier over inclusie van LHBTIQ+-ouderen 

IDEM Kennisatelier over inclusie van LHBTIQ+-ouderen  IDEM

Angst om openlijk te praten over de partner, gêne om te vertellen over seksualiteit of vrees om niet geaccepteerd te worden door buren of medebewoners: LHBTIQ+-ouderen durven niet altijd open te zijn over hun seksuele of genderidentiteit. Daarom kunnen zij extra kwetsbaar zijn, zowel in een zorginstelling of bij zorg aan huis.

Specifieke aandacht voor LHBTIQ+-ouderen is en blijft belangrijk. Niet alle zorg- en hulpverleners zijn sensitief als het gaat om seksuele en genderdiversiteit bij ouderen. En niet in alle zorginstellingen krijgen zij de ruimte om openlijk zichzelf te zijn. Hoe staat het bijvoorbeeld met de Roze Loper, het keurmerk voor zorginstellingen om te laten zien dat zij seksuele diversiteit accepteren en dat LHBTIQ+-ouderen zichzelf kunnen zijn? En wat zijn praktische tips voor professionals om sensitief te zijn voor LHBTIQ+-ouderen? 

In Rotterdam moet iedere inwoner zichzelf kunnen zijn. Daarom is het belangrijk dat professionals en organisaties oog hebben voor LHBTIQ+-ouderen. In dit IDEM Kennisatelier staan we stil bij de ontwikkelingen op het gebied van aandacht en zorg voor LHBTIQ+-ouderen. Is hun acceptatie en veiligheid al voldoende gegarandeerd? Op 1 juli 2021 gaan professionals en (ervarings)deskundigen hierover in gesprek. Praat je mee?

Additional Info

 • Locatie: Zoom
 • Kosten: geen
 • Datum: donderdag, 01 juli 2021
 • Tijd: 9.30 - 12.00 uur
 • Leuk om te weten:

   

  Voor wie? 
  Rotterdamse professionals die willen bijdragen aan een inclusieve stad: of je nu zelf werkt met (LHBTIQ+-)ouderen en sensitief wilt (leren) zijn naar je cliënten, of samenwerkt met organisaties die zich richten op deze doelgroep. 

  Aanmelden via deze link

Rate this item
(0 votes)
Last modified on woensdag, 16 juni 2021 14:43
Chantal van der Putten

Chantal van der Putten (1984) woont en werkt in Rotterdam Centrum. Ze is onderwijsmanager van de technische opleidingen bij de Rotterdam Academy. Dit is een onderdeel van Hogeschool Rotterdam. Chantal is afgestudeerd als onderwijskundige en neerlandica. Daarnaast is ze voorzitter van Student Pride NL. Deze stichting zet zich in voor een veilig klimaat op hogescholen, universiteiten en stageplaatsen ten aanzien van seksuele en genderdiversiteit, zodat alle studenten zich vrij kunnen voelen en zichzelf en de ander accepteren. Volg Chantal via Insta