Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Het Songfestival 2020 komt naar Rotterdam!

Het Songfestival 2020 komt naar Rotterdam! Rotterdam Partners - Guido Pijper

Rotterdam kan zich opmaken voor een groot feest in 2020: Het Eurovisie Songfestival vindt komend jaar plaats in onze stad! Dit betekent duizenden mensen die naar de havenstad trekken voor een feestje. Het evenement zal plaatsvinden in Ahoy, maar vermoedelijk zal de binnenstad ook barsten van de feesten en schermen waarop we kunnen meegenieten van de show. Daarnaast kan de show rekenen op zo'n 180 miljoen kijkers wereldwijd. Hoeveel daarvan LHBTI+ zijn, blijft natuurlijk de vraag. Maar we kunnen wel vaststellen dat de stad zich als een homovriendelijke op de kaart zal zetten!

Een stad vol feest?

Met nog acht maanden voorbereidingstijd zal er hard gewerkt moeten worden. De grootste uitdaging volgens de EBU zijn de onderlinge afstanden in Rotterdam. De hotels en Ahoy liggen best ver uit elkaar, dus hoe kunnen we ervoor zorgen dat de stad als één groot feest gaat aanvoelen? Als het aan ons ligt, weten we het wel: gewoon op elke hoek een (gay) straatfeestje en overal regenboogvlaggen?!

Champagnefontein

Tijdens een klein spontaan feestje in de FERRY wachtten de Rotterdamse kern op de uitslag. Met een champagnefontein op het moment van de waarheid, was de sfeer erg uitgelaten! 

Fotocredit: Algemeen Dagblad © Sanne Donders
Fotocredit: Algemeen Dagblad © Sanne Donders

In aanloop naar het songfestival organiseert Mankracht een speciale borrel tijdens de Rotterdam Pride met niemand minder dan Cornald Maas.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on vrijdag, 30 augustus 2019 14:50
Talitha Nollen

Talitha (1988) deelt graag haar trots voor de stad Rotterdam! Ze is gek om eropuit te trekken, samen met haar gezin of vrienden, om de stad te ontdekken. Er is altijd wel iets te doen! Je kunt Talitha vaak vinden in musea of de nieuwste restaurantjes. Talitha is moeder van dochter Jule, die ze samen met de twee papa's opvoedt. In het dagelijks leven werkt Talitha als marketing & PR adviseur voor haar eigen bureau Hippr.