Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Rewind - het monument voor de LHBTi+ gemeenschap

Rewind - monument voor gender identiteit en seksuele diversiteit Rewind - monument voor gender identiteit en seksuele diversiteit GayRotterdam

Rewind is het (tijdelijke) monument voor gender identiteit en seksuele diversiteit. Hier kun je alleen of samen herdenken, vieren, of stilstaan bij alles wat voor jou met betrekking tot je gender identteit of seksuele geaardheid relevant is. 

Rewind is vooral ook een plek om samen te komen of te ontmoeten. Je bent welkom er op de bladen te gaan zitten en te genieten van het prachtige zicht op het water, de skyline van Rotterdam Zuid en het icoon van Rotterdam, de Erasmusbrug.

Rewind coming out day

Rewind tijdens Coming Out Day 2020 - GayRotterdam

Dit monument is van tijdelijke aard. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het Willemsplein opnieuw wordt ingericht, waar het definitieve LHBTi+monument een vaste plek met een eigen ontwerp gaat krijgen. Meer daarover lees  je in de eerder verschenen column Van Orlando naar Willemsplein.

Het monument staat midden op het Willemsplein, aan de voet van de Erasmusbrug. In de directe omgeving is voldoende keuze om wat te eten of drinken. En het is het vertrekpunt voor excursies zoals een rondvaart van Spido, de Watertaxi's en waterbussen richting Dordrecht en Gorinchem en richting de RDM campus.

 

Additional Info

  • Openingstijden: Maandag: Dinsdag: Woensdag: Donderdag: Vrijdag: Zaterdag: Zondag:
  • Telefoon: Telefoon
Rate this item
(0 votes)
Last modified on woensdag, 08 december 2021 15:42