Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Camera Japan: his

camera japan camera japan camera japan

Filmfestival Camera Japan bestaat dit jaar 15 jaar! Op vrijdag 25 september is het 'Queer day': er zijn twee bijzondere films met een LHBT+-thema: 'Happy-Go-Lucky Days' en 'his'. 

In 'his' krijgt Shun opeens bezoek van oude geliefde Nagisa met zijn dochtertje. Jaren nadat ze een korte relatie hadden staat Nagisa opeens met zijn zesjarige dochter bij Shun op de stoep. Met enige tegenzin neemt Shun hen in huis. Bang dat zijn diep verborgen seksuele geaardheid aan het daglicht komt en hem een buitenbeentje maakt in het kleine plattelandsdorp waar hij woont. Een tedere film over acceptatie en vergevingsgezindheid. 

Meer info en kaarten

 

Additional Info

 • Locatie: LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam
 • Datum: vrijdag, 25 september 2020
 • Tijd: 19:30 uur
 • Bereikbaarheid: metro/tramhalte, betaald parkeren kan op de Wilhelminapier
 • Leuk om te weten:

   

  Camera Japan is een vierdaags (film)festival met een breed randprogramma, zoals de Japanse markt bij LantarenVenster, muziek en performance die daarnaast ook bij WORM zijn te zien. Elk jaar lukt het de programmamakers (Alex Oost, Dirk Zschunke en Kishibe Yasuo) om een bomvol vierdaags filmfestival neer te zetten met alleen films afkomstig uit Japan. Als bezoeker ervaar je door het randprogramma en de tijdschema's echt een IFFR Festivalgevoel.

  Japan staat niet bepaald bekend als een land dat voorop loopt op het gebied van LHBT+-rechten. Daarom is het bijzonder dat het de organisatie van Camera Japan is gelukt om rond deze uiteenlopende films een queerdag te organiseren. Combineer de films 'Happy-Go-Lucky Days' en 'his' met een andere film of een van de andere events en maak er een waar festivaldagje van.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on woensdag, 16 september 2020 09:23