Regenboogbus PostNL in Rotterdam op Coming Out Dag. Featured

Regenboogbus PostNL Regenboogbus PostNL Alle foto's Jan Sluijter - GayRotterdam

Op zondag 11 oktober, tijdens International Coming Out Day, verscheen een van de 5 regenboogbussen van PostNL opeens op het Willemsplein, bij de markering - het tijdelijke monument voor seksuele en genderdiversiteit. Ter ere van Coming Out Day rijden er 5 van deze in regenboogkleuren geverfde postbussen door Nederland.

De bussen zijn door het Pride-netwerk van PostNL in het leven geroepen. PostNL steunt hiermee International Coming Out Day op 11 oktober en benadrukt als grote werk- en opdrachtgever het belang van diversiteit en inclusie. Jack Brilleman, voorzitter van het PostNL Pride-netwerk: "Dit jaar was er vanwege corona geen Canal Parade tijdens Pride Amsterdam waar wij aan konden bijdragen. Daarom hebben we de actie 'Hoe zichtbaar ben jij?' bedacht om aandacht te geven aan Coming Out Day. Dus zwaai vooral even als je de gekleurde bussen ziet rijden."

Omdat Rotterdam niet op de route lag, hebben we PostNL gevraagd om een ommetje te maken naar Rotterdam en wel op Coming Out Day. En daar hadden ze wel oren naar bij PostNL. Op hun vrije zondag kwamen Jorick van PostNL Pride en chauffeur Markos aanrijden op het Willemsplein, vlak nadat de regenboogvlag was gehesen bij de Vlaggenparade.

postnl coming out day

Foto: Jan Sluijter -  GayRotterdam

Het streven van PostNL en PostNL Pride is dat lesbische, homo- en biseksuele, en transgender (LGBT) collega’s volledig zichtbaar kunnen zijn en zich geaccepteerd en gewaardeerd voelen overal in het bedrijf. Het actieve netwerk van PostNL Pride doet bijna elk jaar mee aan de Canal Parade en is actief op Coming Out Day.

Rate this item
(1 Vote)
Last modified on maandag, 12 oktober 2020 20:55
Pieter Ruijsch van Dugteren

Pieter is hoofdredacteur van GayRotterdam en bestuurslid. Zijn passie voor Rotterdam deelt hij graag met zijn man, vrienden en familie! Hij geniet van de architectuur en dynamiek en het aanbod van restaurants, bars, musea. Hij legt deze plekken in en - soms - buiten de stad vast. Je kunt Pieter volgen op Insta.

Pieter werkt als Marketing en Sales Consultant voor diverse opdrachtgevers. Meer info.