Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Rotterdamse Roze Kaart Featured

Out in Rotterdam Out in Rotterdam Vera Bos / Rotterdam Make it Happen

Ontdek ook de LHBTI-geschiedenis van Rotterdam met de Rotterdamse Roze Kaart. Op de valreep van de 'gay' history month plaatst GayRotterdam de Rotterdamse Roze Kaart van DIG IT UP. Met het plaatsen van deze kaart wil GayRotterdam de LHBTI-geschiedenis van Rotterdam ook meer toegankelijk en levend maken. 

Roze kaart Rotterdam DIG IT UP

DIG IT UP is de galerie voor de Rotterdamse stadscultuur en daarnaast erfgoedlab. Onbekend beeld- en geluidsmateriaal wordt ‘opgediept’ en voor altijd ontsloten als uniek erfgoed van de stad. Voor de tentoonstelling Out in Rotterdam, over 100 jaar gayhistorie, is tot op de dag van vandaag veel materiaal verzameld dat wordt ontsloten via de Roterdamse Roze Kaart. Veel materiaal is afkomstig van bezoekers aan de galerie, met name (oud-)inwoners van Rotterdam.

DIG IT UP Out in Rotterdam

  Website 'Out in Rotterdam'

 

Help ook mee de LHBTI-geschiedenis van Rotterdam te schrijven!

De Rotterdamse Roze Kaart zal nooit compleet zijn, dus heb je aanvullende informatie? Voeg deze dan toe of geef onjuistheden door aan DIG IT UP.

De kaart omvat tenminste de naam van een locatie of organisatie, een korte beschrijving, een adres en datering. Heb je foto’s, posters, filmpjes, grammofoonplaten, cd’s, dvd’s of een object? Kom dan langs in de stadsgalerie en het erfgoedlab. Innmiddels zijn op de website van DIG IT UP ruim vijfenzeventig getraceerde locaties en organisaties die tot leven komen met meer dan duizend afbeeldingen. Op Google Maps kan je de locaties vinden en ook zelf een route voor een (fietstocht) maken.

 

Tentoonstellingen 'Out in Rotterdam' en tentoonstelling '75 jaar gay'

De tentoonstelling Out in Rotterdam in 2019 was een groot succes waarmee DIG IT UP aantoonde dat ook de LHBTI-geschiedenis in Rotterdam levendig aanwezig is. Dit werd ook door de Koninklijke Bibliotheek opgemerkt waar het volledige webarchief van Out in Rotterdam nu ook als digitaal erfgoed is opgeslagen. De tentoonstelling '75 jaar gay' in 2020 is een ode aan een selectie van LHBTI'ers die met hun werk bijgedragen hebben aan de ontwikkeling en aan de culturele en seksuele diversiteit van Rotterdam.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on vrijdag, 12 maart 2021 01:00