Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ketelbinkie ondersteunt GayGames HongKong

By de redactie dinsdag 09 apr 2019 2636

De Rotterdamse LHBT-sportvereniging Ketelbinkie heeft onlangs een letter of recommendation gestuurd naar het bidcomité van de GayGames Hong Kong 2022. Met het bid probeert de organisatie de GayGames in 2022 naar Hong Kong te halen. Het zou voor het eerst in de geschiedenis zijn, dat het LHBT-sportevenement in Azië georganiseerd wordt. 

In november werd het bestuur van Ketelbinkie benaderd door co-president Dennis Philipse van de organisatie uit Hong Kong. Zij zochten steun en draagvlak voor het bid bij grote LHBT-sportclubs en bonden in Europa. Namens Ketelbinkie spraken bestuurslid Alex van Hulst en Hans van Dop met Philipse, over hoe en op welke manier steun geboden kon worden. Dit heeft in eerste instantie geleid tot een aanbevelingsbrief. 

De GayGames is het grootste wereldwijde sport- en cultuurevenement voor de LHBT-doelgroep. De eerste editie vond plaats in 1982 in San Francisco, en in 1998 werd het in Amsterdam georganiseerd. In het voorjaar van 2017 beslist de Federation of Gay Games (FGG) aan welke stad de GayGames in 2022 worden toegewezen. Naast Hong Kong hebben zich o.a. San Francisco, Salt Lake City en het Mexicaanse Guadalajara gemeld als kandidaatstad. Ketelbinkie was in 2011 gastheer van de Europese versie van de GayGames: de EuroGames.

Wil je meer weten over het bid van de GayGames 2022 in Hong Kong? Kijk op de Facebookpagina van de organisatie.

Bekijk de trailer van het evenement:

Rate this item
(0 votes)
Last modified on maandag, 04 november 2019 15:10