Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Podium of the year: QUEER PERFORMANCE ART EVENING

Op 27 september was de uitreiking van de eerste "Queer en Feminist Poetry Awards" in Rotterdam plaats. Dichters en spoken word-artiesten uit heel Nederland deden mee om een prijs te winnen in onder andere een van de volgende categorieën: Best Queer Performance, Poet of the Year en de BIPOC-prijs (Black, Indigenous & People of Color). Centraal thema in het werk is dat het gaat over gender-identiteit, seksuele diversiteit en feminisme. Vanaf deze week publiceren we elke week een van de vijf winnaars. Deze keer is de categroie Podium of the Year aan de beurt, en de winnaar is:

Podium of the year: QUEER PERFORMANCE ART EVENING 

 

 

 

"Sinds 2018 zijn de series September Queer Performance Art Evening Rotterdam gewijd aan voornamelijk professionele-amateur QTBIPOC-kunstenaars. Elke twee tot drie maanden zou de selectie van 6 artiesten in een professionele theaterruimte (Worm / Ubik) met hoogwaardige technische apparatuur en geluids- en lichtingenieur 20 minuten ruimte in beslag nemen en hun beroep en instrumenten demonstreren die de normatieve theaterruimte niet zou doen meestal boeken. 3 optredens, pauze en dan nog 3 optredens. Op basis van de privileges en achtergrond van de artiesten, zou ik als curator prioriteit geven aan de artiesten die behoefte hebben aan meer kwaliteitsruimte, gerespecteerde betaling, rustig diner en drankjes. Als er nog wat ruimte over is, zijn ook witte queer performers welkom. Een volledig vervullende ervaring voor de deelnemers en het queer, bipoc en queer minded publiek dat onze kunst niet als vanzelfsprekend beschouwt." aldus de motivatie van de jury.

Anthony Huseyn “Ik probeer niet te vergeten wat ik aan het doen ben, waarom doe ik het, is het echt nodig, eerlijk en oprecht? Ik probeer niet te performatief te worden over mijn werk. Het is een dienst. Ik denk dat iedereen die meer betekenisvolle, vitalere en oprechtere werken creëert met een "goede kwaliteit" werk moet worden beloond om andere queer-trans bipoc-artiesten te motiveren. Andere generaties. "

 

Deze Awards werden georganiseerd door Unwanted Words en werd mede mogelijk gemaakt door meer dan 15 feministische en LHBTQ +-organisaties, waaronder Spoken Awards, Word Up, Awesome Foundation Rotterdam, The Hang-Out 010, Dona Daria, Queer Rotterdam, WORM, Erasmus Pride, Leiden Pride en meer.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on dinsdag, 27 oktober 2020 11:57