Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Hoe scholengroep Wartburg-Driestar van LHBTI’s de vijand maakt

Leon Houtzager Leon Houtzager

Wim de Kloe heeft moeite. Moeite met de letters L, H, B, T, Q, I, A, P. En vooral ook met het plusteken daarachter. Het symbool van: er kan nog meer bij. Wim de Kloe heeft moeite met dat mensen zich identificeren volgens hun seksuele gerichtheid of genderidentiteit. Dat zij aan anderen vertellen dat ze lesbienne, homo, bi, transgender of intersekse zijn. Het enige wat volgens hem belangrijk is, is dat je jezelf met de Heere Jezus identificeert.

Wim de Kloe is ondertekenaar van de Nashville Verklaring. Maar nog veel belangrijker: Wim de Kloe is bestuurslid bij de reformatorische scholengroep Wartburg-Driestar, bekend van het Driestar College in Gouda en het Wartburg College in Rotterdam. In deze functie was hij in het verleden medeverantwoordelijk voor de anti-homoverklaringen op zijn scholengemeenschap. Hij is trots op deze functie, want als bestuurslid schrijft hij op 11 september een column namens de scholengroep Wartburg-Driestar in het Reformatorisch Dagblad.

 

"Veel lesbiennes kunnen wel degelijk begrip opbrengen voor de seksuele beleving van homomannen."

'Een tot vrouw verbouwde man'
Wim de Kloe heeft in de jaren na de Nashville Verklaring weinig opgestoken van de LHBTI+-beweging. Zo heeft hij namelijk geleerd en schrijft hij in zijn column: “Veel lesbiennes hebben moeite met de seksuele beleving van homo’s.” En: “Veel lesbiennes moeten er niet aan denken dat een tot vrouw verbouwde man gebruik maakt van het damestoilet.”

Veel lesbiennes kunnen wel degelijk begrip opbrengen voor de seksuele beleving van homomannen. Ondanks dat zij zelf niet op mannen vallen kunnen zij zich, in tegenstelling tot Wim de Kloe, wél inleven in de gevoelens van een ander. Veel lesbiennes hebben er ook geen enkele moeite mee als transgenders gebruik maken van een heren- of damestoilet dat past bij hun genderidentiteit. Immers, zij weten als geen ander hoe belangrijk het is om jezelf te kunnen zijn. Dat gunnen zij transgenders ook.

“Naar mijn overtuiging past het een christen om respect op te brengen voor elke medemens,” zegt Wim de Kloe in zijn column. Kennelijk heeft hij dat respect niet voor transgenders, want deze noemt hij in zijn column ‘een tot vrouw verbouwde man’. Dat is ronduit respectloos meneer De Kloe. Practice what you preach, alstublieft! 

 

"Als je als bestuur van een school zegt dat je jezelf niet moet identificeren als LHBTI+, dan zeg je in feite tegen je leerlingen dat zij hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit vooral stil moeten houden."

Aan wakkeren van een vijandbeeld
Als je als bestuur van een school zegt dat je jezelf niet moet identificeren als LHBTI+, dan zeg je in feite tegen je leerlingen dat zij hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit vooral stil moeten houden. Wim de Kloe zegt: “Bepalend voor je identiteit is met name of je de Heere Jezus mag kennen.” Andere identiteitsvormen zijn in zijn ogen kennelijk niet relevant. Daar praat je niet over, dat schuif je onder het tapijt of dat duw je in de kast. Praat je wel over LHBTI+, dan ben je bezig met een strijd tegen het christendom.

Er is dus nog iets veel ergers aan de hand. Volgens de woorden van Wim de Kloe zijn LHBTI’s een gemeenschappelijke vijand en vormen zij een monsterverbond tegen het christendom. Hij zegt namelijk: “De combinatie LHBTI heeft iets van een monsterverbond. Ten diepste hebben de letters niks met elkaar. Toch hebben de letters hun eigenbelang opzijgelegd in de strijd tegen de gemeenschappelijke vijand: het christendom.”

Bij zijn leerlingen wakkert hij het beeld aan dat LHBTI’s de vijand zijn. Dat wij LHBTI’s de handen ineengeslagen zouden hebben om een strijd te voeren tegen christendom. Niet alleen is de werkelijkheid verre van dat, hij doet hiermee ook enorm tekort aan alle LHBTI’s die zichzelf als christen identificeren. Voeren zij deze strijd dan ook?

Wat Wim de Kloe maar niet wil begrijpen is dat de pridegedachte inhoudt dat iedereen mag zijn wie die wil zijn. Daar hoort geloof dus ook bij. Religie en homoseksuele gerichtheid zijn niet twee uitersten in een spectrum (of-of). Dat kan ook perfect samengaan (en-en). Maar dan moet Wim de Kloe daar wel voor open staan.

Wat Wim de Kloe doet is het tegenovergestelde. Hij dwingt LHBTI’s een keuze te maken: identificeer je je als LHBTI (vijand van het christendom) of als een christen? Beiden is in zijn ogen niet mogelijk. Een interne strijd waar veel LHBTI’s reeds kapot aan zijn gegaan.

 

"Eén ding is wel duidelijk. De enige die een vijandbeeld de wereld in helpt is Wim de Kloe zelf."

Bij deze man ben je niet veilig
Wat zou er gebeuren als een LHBTI+-leerling op het Wartburg of Driestar College uit de kast komt? Hoe zullen andere leerlingen daarop reageren als hen een vijandbeeld is aangepraat? Hoe gaan de leraren daar mee om als een bestuurslid dit zegt? Wat is de mening van de andere bestuursleden? Staan zij achter de woorden van Wim de Kloe? Zo ja, wat vindt de onderwijsinspectie daarvan? Zo nee, waarom is deze man nog niet uit het bestuur gezet? Is deze LHBTI+-leerling dan nog wel veilig?

Eén ding is wel duidelijk. De enige die een vijandbeeld de wereld in helpt is Wim de Kloe zelf. COC Rotterdam en Regenboogalliantie Gouda vinden het een zeer ernstige zaak. Eerder dit jaar werden we opgeschrikt door de gebeurtenissen bij de gereformeerde scholengemeenschap Gomarus in Gorinchem. Nu dit weer.

Wij hebben de onderwijsinspectie gevraagd hier onmiddellijk onderzoek naar te doen en in te grijpen, voordat er nog meer slachtoffers vallen. De wethouders van Rotterdam en Gouda zijn op de hoogte gebracht. Dinsdag is er een stemming in de Tweede Kamer over artikel 23 (vrijheid van onderwijs) van de grondwet. Wij wensen de Tweede Kamerleden veel wijsheid toe.

Rate this item
(5 votes)
Last modified on maandag, 04 oktober 2021 11:11