Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Wethouder Karremans ontvangt de sleutel van Roze Zaterdag

Van links naar rechts Bey Cil (Rotterdam Pride), Chantal van der Putten (GayRotterdam), Vincent Karremans, Arjan Beune (COC Rotterdam), Leonardo Ayala (Erasmus Pride) en Gerard van Boven (Ketelbinkie) / Remon van Droffelaar Van links naar rechts Bey Cil (Rotterdam Pride), Chantal van der Putten (GayRotterdam), Vincent Karremans, Arjan Beune (COC Rotterdam), Leonardo Ayala (Erasmus Pride) en Gerard van Boven (Ketelbinkie) / Remon van Droffelaar

Op maandag 31 januari was de officiële sleuteloverdracht van Roze Zaterdag aan de gemeente Rotterdam in de tuin van het stadhuis. Wethouder Vincent Karremans nam namens de gemeente Rotterdam de sleutel in ontvangst van vijf lokale LHBTI-organisaties: COC Rotterdam, Rotterdam Pride, GayRotterdam, Erasmus Pride en Ketelbinkie.

Het overhandigen van de sleutel is een jaarlijks terugkerende traditie als onderdeel van Roze Zaterdag. Arjan Beune, voorzitter van COC Rotterdam, ontving vorig jaar de sleutel van de wethouder van Leeuwarden tijdens de vorige editie van de Roze Zaterdag. Nu draagt hij hem over aan de stad Rotterdam.

Arjan Beune vertelde vooraf aan de overdracht: “Het is een eer om de sleutel te mogen overhandigen aan onze wethouder. Wij zijn trots dat wij in Rotterdam dit jaar Roze Zaterdag mogen organiseren. Wij hopen dat de verdere versoepelingen op tijd komen, zodat we er op 18 juni een spetterend feest van kunnen maken. Na een lange periode van lockdowns zijn we hier als regenbooggemeenschap wel aan toe. En ik denk de rest van Nederland ook, want op ons feestje is natuurlijk iedereen welkom.”

De sleuteloverdracht was ondanks de kou extra feestelijk met muziek en bijpassende taartjes van Dudok. Wethouder Karremans benadrukte het belang van Roze Zaterdag en hij gaf aan hoe belangrijk het is dat er organisaties zijn die zich inzetten voor inclusiviteit op het gebied van seksualiteit en gender. Ook kijkt Karremans uit naar de activiteiten op de Coolsingel: "We gaan er een mooi feestje van maken en daar heb ik waanzinnig veel zin in. En deze sleutel krijgt een mooie plek op mijn kamer."

TaartjesBijpassende taartjes van Dudok / Robert Wittenberg

Roze Zaterdag is een belangrijke dag voor de Nederlandse LHBTI-gemeenschap. In 1977 werd voor het eerst in Nederland een Pride Parade georganiseerd. Tegenwoordig staat deze dag in Nederland bekend als Roze Zaterdag. Daarmee is Roze Zaterdag het langstlopende Pride-evenement in Nederland. Ieder jaar vindt Roze Zaterdag plaats in een andere stad. In 2022 is dit Rotterdam. Het evenement zal plaatsvinden tijdens de Rotterdam Pride Week op zaterdag 18 juni 2022.

De sleutel zal tot en met 18 juni (Roze Zaterdag) te zien zijn in het stadhuis van Rotterdam. Als Roze Zaterdag in Rotterdam voorbij is zal de sleutel overgedragen worden aan Goes. Deze stad organiseert Roze Zaterdag in 2023.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on dinsdag, 01 februari 2022 19:38
Chantal van der Putten

Chantal van der Putten (1984) woont en werkt in Rotterdam Centrum. Ze is onderwijsmanager van de technische opleidingen bij de Rotterdam Academy. Dit is een onderdeel van Hogeschool Rotterdam. Chantal is afgestudeerd als onderwijskundige en neerlandica. Daarnaast is ze voorzitter van Student Pride NL. Deze stichting zet zich in voor een veilig klimaat op hogescholen, universiteiten en stageplaatsen ten aanzien van seksuele en genderdiversiteit, zodat alle studenten zich vrij kunnen voelen en zichzelf en de ander accepteren. Volg Chantal via Insta