Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Queer Comedy Special bij Comedy Club Haug

Teun van den Elzen Teun van den Elzen Jan Sluijter

Op de laatste dag van Rotterdam Pride genoot onze redacteur Jan Sluijter van de Queer Comedy Special bij Comedy Club Haug aan de Boompjeskade. Aangekondigd werd een matineeshow met een waanzinnige line-up met de meest grappige LHBTI+-comedians van ons land: Victor Luis van Es, Teun van den Elzen en Kristel Zweers. De middag werd afgesloten met lekkere muziek door DJ Mika Akela (van FERRY). Jan doet speciaal voor GayRotterdam verslag van deze middag. 

Wat een intieme setting is Club Haug. Victor leidde de middag in en trad tevens op als gastheer die de andere comedians aankondigde. De kracht van Victor is de openheid over zijn seksualiteit. Met een heerlijke dosis zelfspot licht hij zijn coming of age toe. Ook de B binnen de LHBTI+-gemeenschap krijgt met de nodige vooroordelen te maken en die worden heerlijk benoemd en weerlegd. Teun van Elzen worstelt hier ook mee en na eerst een leuke discussie met het publiek deed ook hij uitvoerig zijn seksuele ontdekkingsreis uit de doeken. Vervolgens was het de beurt aan Kristel Zweers. Sinds een jaar of drie heeft zij een relatie met een vrouw. De reacties van met name mannen zijn natuurlijk wel bekend. Kristel ging wat dieper in op het mysterie 'scharen' wat lesbische vrouwen in de ogen van anderen plegen te doen. Een zeer openhartig relaas volgde met een heerlijk gevoel voor zelfspot. Victor trad als laatste op met zijn eigen show en maakte daarmee de middag compleet. Hij is gewoon ontzettend grappig. En juist zijn openhartigheid is zo ontwapenend. De sfeer onder het publiek was ook heel relaxed. In de pauze was iedereen gezellig met elkaar in gesprek en na afloop draaide DJ Mika Akela lekkere muziek waardoor ik met nog wat andere bezoekers gezellig bleef hangen en napraten. Het was voor mij de eerste keer Club Haug en dat is erg goed bevallen! Dat ga ik vaker doen!

Kristel Zweers Club HaugKristel Zweers / Foto: Jan Sluijter 

Victor Luis Club HaugVictor Luis van Es / Foto: Jan Sluijter 

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on donderdag, 30 september 2021 08:37
Jan Sluijter

Jan Sluijter (1968) is geboren in Eindhoven en kwam na zijn studie in Utrecht en na zijn militaire diensttijd in Rotterdam terecht. Hij werkte als HR-manager in de haven. Hij woonde al met veel plezier in Schiedam als hij in 2015 het roer omgooit en verder gaat als fotograaf en gastheer van B&B De Schiedamse Suites. In 2019 was Jan mede-organisator van de eerste LHBTI-picnic te Schiedam tijdens Rotterdam Pride.
Na de coronacrisis hoopt Jan opnieuw gasten uit de hele wereld te ontvangen. Als fotograaf specialiseert Jan zich in architectuur en interieur. Ook maakt hij (pers)foto’s van personen, evenementen en andere belangrijke momenten.