Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Gehele familie Chabot te gast in Literair Café

Gehele familie Chabot te gast in Literair Café Literair Gezelschap Schiedam

De draad wordt weer opgepakt met een speciale editie van het ‘literair café’ op vrijdag 29 oktober. Op deze avond zullen Bart Chabot en zijn zonen Sebastiaan, Maurits en Splinter optreden. Het Literair Gezelschap Schiedam is blij dat ze het hele schrijvende deel van de familie Chabot hebben weten te strikken. De uitreiking van de Jillis Bruggeman Penning op 11 oktober aan Splinter Chabot is de aanleiding om ook zijn vader en broers uit te nodigen. Tijdens dit café zal worden voorgelezen, geïnterviewd en gesproken. Het belooft een tjokvolle avond te worden: vier schrijvers met elk hun eigen aanpak, thema’s en inspiratiebronnen.

De Jillis Bruggeman Penning wordt sinds 2015 jaarlijks door de gemeente Schiedam toegekend aan een organisatie of persoon die voorop gaat in de strijd tegen discriminatie en vervolging op basis van geslacht, seksuele geaardheid of genderidentiteit. Dit jaar gaat de onderscheiding naar schrijver, programmamaker en tv-presentator Splinter Chabot (1996). Zijn boek ‘Confettiregen’ verscheen in maart 2020 en heeft veel losgemaakt. In november 2020 verscheen ‘Roze brieven’. In dit boek zijn de vele persoonlijke reacties op ‘Confettiregen’ gebundeld.

Vader Bart (1954) behoeft nauwelijks introductie. Hij maakte naam als (punk)dichter en schreef de biografie van zijn vriend Herman Brood. Zijn jongste boeken (‘Mijn vaders hand’ en ‘Hartritme’ e.a.) zijn overwegend autobiografisch.

Oudste zoon Sebastiaan (1989) debuteert in april 2020 met de roman ‘De slaap die geen uren kent’. Na zijn studie geschiedenis in Amsterdam deed hij een master Creative Writing aan de New York University. Hij kreeg daar les van Martin Amis en Jonathan Safran Foer.

Maurits Chabot (1992) is journalist en schreef samen met Maurits Barendrecht ‘Het Papieren Paleis’ over de noodzaak van een menselijker rechtssysteem.

Kaarten bestellen kan via deze link van de bibliotheek.

Additional Info

  • Locatie: De Korenbeurs, zaal Atrium (Schiedam)
  • Kosten: 10 euro
  • Datum: vrijdag, 29 oktober 2021
  • Tijd: 20:00 uur
  • Leuk om te weten:

     

    Alle verdere informatie over het Literair Gezelschap Schiedam vind je hier. 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on woensdag, 10 november 2021 21:01
Chantal van der Putten

Chantal van der Putten (1984) woont en werkt in Rotterdam Centrum. Ze is onderwijsmanager van de technische opleidingen bij de Rotterdam Academy. Dit is een onderdeel van Hogeschool Rotterdam. Chantal is afgestudeerd als onderwijskundige en neerlandica. Daarnaast is ze voorzitter van Student Pride NL. Deze stichting zet zich in voor een veilig klimaat op hogescholen, universiteiten en stageplaatsen ten aanzien van seksuele en genderdiversiteit, zodat alle studenten zich vrij kunnen voelen en zichzelf en de ander accepteren. Volg Chantal via Insta