Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Rotterdam Pride 2020 gaat door

De Rotterdam Pride gaat dit jaar door, en staat in het teken van Durven. Met de campagne DARE TO wil Rotterdam Pride de LHBTQIA+’er aanmoedigen om trots te durven zijn. Gezien de omstandigheden zal deze editie wel in aangepaste vorm zijn. 

De inspiratie voor het thema komt voort uit activisten en groepen die opkomen voor wie zij zijn en van wie zij houden. Elke DARE van deze personen betekent een stap vooruit in de LHBTQIA+ emancipatie en het gevoel van veiligheid en vrijheid. 

Bey Cil, Executive Director Rotterdam Pride: “We willen iedereen die nu niet zichzelf kan of durft te zijn, aanmoedigen om een stap naar zichzelf te zetten. Zoals een vertrouwenspersoon zoeken, naar een safe space op een LHBTQIA+ event gaan of jezelf in de spiegel aankijken en zeggen: je mag er zijn. Elke kleine stap die er wordt gezet, is een stap dichter naar jezelf. En een stap dichter bij onze droom: een samenleving waarin iedereen zich thuis voelt.”

In september maken we met elkaar Rotterdam Pride. Juist nu is de saamhorigheid belangrijk en wij zullen samen met onze partners ervoor zorgen dat we een fantastische Pride gaan neerzetten. Uiteraard wel binnen de kaders die door de overheid hiervoor zijn gegeven. Op het moment wordt er achter de schermen nog hard gewerkt om de mogelijkheden en opties te bekijken. We houden je in de komende weken verder op de hoogte van het programma. Deze zevende editie van de Rotterdam Pride vindt zoals elk jaar eind september plaats. Zodra meer concreets bekend is over het programma lees je het hier.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on zondag, 26 juli 2020 21:07