Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

MeWe010

By Alex van Hulst dinsdag 09 apr 2019 6144

Het 'homo-monument' lijkt eindelijk van de grond te gaan komen. De afgelopen tijd hebben vertegenwoordigers vanuit de LHBTI-gemeenschap in Rotterdam en diverse andere partijen de schouders gezet onder dit mooie initiatief. 

Op 7 maart presenteerden Dora Borst, Gert-Jan Verboom, Claus Verbrugge en Marc Kabbedijk vanuit de community, samen met vertegenwoordigers van de gemeente Rotterdam en het Centrum voor Beeldende Kunst Rotterdam, de eerste aanzet voor het Monument voor Seksuele Diversiteit in Rotterdam. De presentatie bestaat uit een selfie-wand en een videoreportage, waarin betrokkenen ingaan op het concept.

MeWe010

Het concept van het monument is 'MeWe010'. Volgens schepper Bergmann drukt ME/WE uit dat persoonlijke overwegingen altijd moeten worden begrepen in het licht van een gezamenlijk gedeeld belang.

Gert-Jan Verboom onderschrijft die gedachte: "De kern van ME/WE is, dat je op verschillende manieren invulling kan geven aan WE (het collectief) en aan het ME (het individu). Je moet jezelf immers mogen zijn (ME) in onze stad Rotterdam (WE). Daarom is ME/WE een monument: het is een plek waar je grote gebeurtenissen kan herdenken, maar ook een plek waar samen met de stad gevierd kan worden. Het monument mag ook een steuntje in de rug zijn voor de jongere die het moeilijk heeft en bij het zien van ME/WE denkt: ‘Er zijn mensen in deze stad, en die er ook zijn voor mij."

Na de presentatie in het Timmerhuis gaan de selfiewand en de videoreportage op tournee, onder andere langs de evenementen Idahot en de Rotterdam Pride.


Meer informatie? Kijk op de Facebookpagina van MeWe010.

Sinds juni 2020  is er een tijdelijke Markering voor Seksuele- en Genderidentiteit op het WIllemsplein, in afwachting van de nieuwe indeling van dit plein in de toekomst.  En hebben we dus al tijdeliijlk een plek om samen te komen.


De videoreportage van MeWe01

Shafelly Snijders - ME/WE: een nieuw monument voor seksuele diversiteit in Rotterdam from CBK Rotterdam on Vimeo.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on maandag, 22 juni 2020 17:48