Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Ma’MaQueen en Megan Schoonbrood Ma’MaQueen en Megan Schoonbrood Nikki Born

Op zaterdag 4 december stond Tech-Noir in het teken van Drag-Noir. Een goede brunch met drag-entertainment. Het evenement werd gehost door Ma’MaQueen, MARTA & Megan Schoonbrood. Morris en ik werden uitgenodigd, en tja - hoe kunnen we daar nu nee tegen zeggen? 

Vol enthousiasme spring ik die ochtend op mijn fiets. Ik ben geen fan van ochtenden (en ja, 11:00 uur op de fiets zitten, is voor mij dus ook écht even vroeg), maar wat heb ik zin om hierbij te zijn. Als kind spendeerde ik hele zomers op Ibiza samen met mijn vader. Daar heb ik ontzettend veel goede drag-shows gezien. Om toch maar even met de name drop in huis te vallen: ik ging bijvoorbeeld altijd naar de shows van Divina de Campo (tweede plaats in Drage Race UK, red). In die tijd deed zij een show in een bar van een familievriend, dus ik zat standaard op de eerste rij. Daarbij was ik ook smoorverliefd op hen. Maar dat is weer een ander verhaal.

Anyways, excited. Omdat het dus voor mij zo vroeg is, kan ik niet wachten om een koffie te bestellen. Daar dacht de ober heel anders over. We zitten nog geen vijf minuten of we krijgen een vol glas Gin ’n Juice cadeau. Een veel betere keuze. De toon is gezet.

En dan begint eindelijk de show. Het is een emotionele middag laat Ma’MaQueen direct weten. Later wordt duidelijk waarom. Haar familie zit in de zaal - en haar bff Megan Schoonbrood emigreert binnenkort. Geen verrassing dus, dat Megans opvoering van het nummer 'And I am telling you I am not going' extra hard aankomt. We doorvoelen de emoties van begin tot eind mee. Al kan dat ook door de twee andere cocktails komen.

Tussen de bedrijven door wordt er een heerlijke lunch geserveerd. Ik was even vergeten aan te geven dat ik vegetarisch ben, dus de chicken ’n waffle moest ik afslaan. Mijn fout, dacht ik. Maar binnen no time had ik al een bloemkool ’n waffle voor m’n neus staan. En lekker dat ‘ie was! Service. En ook de ladies served the whole time. 

All puns aside, entertaining is absoluut het keyword van de middag. Ook de DJ tijdens het eten is volledig in thema en energiek. Daardoor zakt de sfeer nooit in. Even een noot van kritiek: ik had nog wel wat meer van de queens willen horen naast de optredens. Even een babbeltje bijvoorbeeld. De focus lag toch vooral bij de lip synchs. En de get-to-know of bindingsmomentjes waren hierdoor vrij kort.

Morris en ik raden dit evenement absoluut aan! Gaat dat zien. Misschien zie je mij er dan ook wel. Ik zet er de volgende keer in ieder geval met heel veel liefde mijn wekker weer voor. 

Kijk hier voor een sfeerimpressie van 4 december!

Ga voor meer informatie naar de website van Tech-Noir of volg Tech-Noir via Facebook en Instagram.

Tech-Noir is een restaurant en club in jarentachtigsfeer. Iedere dag van de week geopend vanaf 9.00 uur. 
Adres: Schiedamse Vest 154 in Rotterdam, op de kruising met de Witte de Withstraat

Foto artikel Tech Noir juiste afmeting
Ma’MaQueen, Donna Senders, Megan Schoonbrood, Morris de Moor & MARTA

Rate this item
(0 votes)
Last modified on zaterdag, 11 december 2021 16:03
Donna Senders

Donna Senders is redacteur bij GayRotterdam. Ze is afgestudeerd journalist, maar heeft tijdens haar studie de pen toch verruild voor een microfoon! Nu werkt ze vooral als zangeres en songwriter. Toch kan ze het niet laten om af en toe een stukkie te tikken. En dan het liefst over de maatschappij, persoonlijke zoektochten en de wereld een stukje mooier maken.