Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

IDEM Rotterdam gelanceerd

Met een drukbezochte bijeenkomst in De Rotterdam op de Wilhemapier, werd IDEM Rotterdam op 21 maart gelanceerd. IDEM Rotterdam staat voor het verbinden van professionals en vrijwilligers in de stad, en het verspreiden van locale kennis en expertise binnen het stedelijk network.

IDEM is een initiatief vanuit RADAR/Art.1 en wil zich graag neerzetten als hét expertisecentrum voor integratie, discriminatie en (LHBT-)emancipatie. Het biedt de mogelijkheid om kennis en ervaring te delen met betrokken partijen en organisaties in de stad.

IDEM maakt gebruik van vier thema’s:

Integratie: een koepelterm voor onderwerpen die de verhoudingen tussen verschillende groepen Rotterdammers, de situatie van nieuwkomers in de stad en de samenhang én tegenstellingen waar mensen tegen aanlopen, in kaart brengt.

Discriminatie: het maken van ongeoorloofd onderscheid tussen mensen en groepen, op basis van ras, seksuele geaardheid en handicap op leeftijd.

LHBT-emancipatie: keuzevrijheid, zelfbeschikking en autonomie van iedereen, ongeacht de seksuele voorkeur. De mogelijkheid om te kunnen leven in lijn met de eigen seksuele oriëntatie, seksualiteit en genderidentiteit.

Emancipatie: keuzevrijheid, zelfbeschikking en autonomie van iedereen, zowel voor vrouwen als voor mannen. IDEM gebruikt daarom bij voorkeur de term emancipatie m/v.

Sylvana Simons op de lancering van IDEM Rotterdam.

Rate this item
(0 votes)