Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

LHBTQ+ Zomer Filmfestival dinsdag 1 september

LHBTQ+ Zomer Filmfestival - Shirley LHBTQ+ Zomer Filmfestival - Shirley

Over The Rainbow, het LHBTQ+ Filmfestival te LantarenVenster is dit jaar van 1 augustus tot en met 1 september, met elke week tenminste 5 films. Elke dinsdag heb je met 3 films een echt festivalgevoel. Deze dinsdag liefst 2 films die debuteren tijdens dit festival: Shirley en El Principe en daarnaastde laatste voorstelling van Last Ferry. Lees LHBTQ+ Film Zomer voor meer informatie over dit jaarlijks festival.

 

Last Ferry film 462x294

17:00 Last Ferry

Joseph, een jonge advocaat die in Harlem woont, reist af naar het legendarische Fire Island, wanhopig op zoek naar romantiek en gezelschap. Het enige probleem is dat het april is, het laagseizoen, en het eiland is uitgestorven. Net wanneer hij op het punt staat om weer naar huis te gaan ontmoet hij Joseph Shawn, een schattige jongen met een donker kantje, door wie hij gedrogeerd en beroofd wordt, waarna hij getuige is van iets wat op een moord lijkt. Als hij ontwaakt wordt hij opgevangen door een groep vrienden, totdat ook daar de moordenaar opnieuw verschijnt…

Meer informatie en kaarten


Shirley gayrotterdam 462x294

19:30 Shirley

Fred en Rose verhuizen naar een kleine universiteitsstad in Vermont op zoek naar een baan voor Fred als assistent-professor literatuur. Het jonge stel krijgt een aanbod van kost en inwoning van professor Stanley Hyman, zolang Rose ermee instemt tijd te besteden aan het opruimen van het huis en het zorgen voor zijn vrouw, de veelgeprezen maar ook vreemde horrorauteur Shirley Jackson. In eerste instantie verafschuwen Fred en Rose het rotsachtige huishouden van het excentrieke stel, maar uiteindelijk krijgen ze een diepe band met hun tegenhangers, die de grenzen van hun jonge liefde zullen testen.

Meer informatie en kaarten


 El Principe gayrotterdam 462x294

 

21:30 El Principe

Geplaatst in een cel met vier andere mannen, omt hij onder bescherming van “The Stallion”, een oudere en gerespecteerde man die alle informele regels in de gevangenis bepaalt. Achter de tralies leert Jaime ook alles over loyaliteit en ‘zwarte liefde’, zoals het in de gevangenis wordt genoemd en wordt hij geconfronteerd met een gewelddadige machtsstrijd in de gevangenis.

Meer informatie en kaarten

 


 

Additional Info

  • Locatie: LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam
  • Datum: dinsdag, 25 augustus 2020
  • Tijd: 17:00
  • Bereikbaarheid: LantarenVenster is 5 minuten lopen vanaf Metro- en tramhaltes Wilhelminaplein
  • Leuk om te weten:

    LantarenVenster presenteert in augustus tenminste 3x per week LHBTQ+films waarvan een groot deel nog niet eerder te zien was. Ook dit jaar is het gelukkig weer gelukt een divers programma samen te stellen met zowel klassiekers als een aantal primeurs, die nog niet in Nederland waren te zien. Een aantal films dat in premiere ging tijdens het afgelopen IFFR kun je nu alsnog gaan zien.

     

Rate this item
(0 votes)
Last modified on zaterdag, 15 augustus 2020 10:23