Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

LHBTQ+ Zomer Filmfestival Over The Rainbow

Boy Erased met Nicole Kidman Boy Erased met Nicole Kidman

Een van de weinige festivals die dit jaar wel doorgaan is Somewhere over the Rainbow, het LHBTQ+ Zomer Filmfestival in LantarenVenster! Vanaf zaterdag 1 augustus tot en met 1 september worden op iedere zaterdag en zondag één film en op de dinsdagen liefst drie van de mooiste films vertoond met een LHBTQ+ thema. 

LantarenVenster presenteert in augustus tenminste 3x per week LHBTQ+films waarvan een groot deel nog niet eerder te zien was. Ook dit jaar is het gelukkig weer gelukt een divers programma samen te stellen met zowel klassiekers als een aantal primeurs, die nog niet in Nederland waren te zien. Een aantal films dat in premiere ging tijdens het afgelopen IFFR kun je nu alsnog gaan zien.

Een aantal titels kunnen we alvast noemen. Op zaterdag 1 augustus gaat het festival vanaf 17:00u al van start met "The Accompanist". Deze film uit 2019 heefty zijn premiere in Rotterdam en werd werd geschreven en geregisserd door Frederick Keeve, die bovendien vooral goed acteert als  Jason. Andere  nieuwe titels van dit jaar zijn: "Air", "The Last Ferry", "Lola Vers La Mer" en "Été 85", van niemand minder dan François Ozon (8 Femmes, Swimming Pool). Van het Internationaal Film Festival Rotterdam van dit jaar bespraken we eerder al "Moffie" en "Deux". 

 

Lola vers la mer filmzomer LV gayrotterdam

Lola Vers La Mer

 

Binnenkort geven we een totaal overzicht van het programma.

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on zondag, 09 augustus 2020 17:31