Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Kies met je roze hart

Kies met je roze hart GayRotterdam - @pieter_rvd

Op 17 maart kun je je democratische stemrecht uitoefenen, en zoals je weet, elke stem telt! Om te zien hoe partijen rekening houden met inclusiviteit en LHBTI+-rechten en andere zaken die belangrijk zijn voor jou, zijn er meerdere kieswijzers beschikbaar. Hierbij een aantal tips voor de meest relevante kieswijzers die je kunnen helpen je keuze te maken of te heroverwegen. Een eerste hulp bij je keuze is te kijken welke 8 partijen het Regenboog Stembusakkoord hebben ondertekend. 


COC Nederland heeft deze verkiezingen opnieuw 8 partijen bij elkaar gebracht die gezamenlijk het Regenboog Stembusakkoord hebben gesloten. Daarin is een aantal belangrijke belangrijke beloften over LHBTI+-emancipatie voor de komende kabinetsperiode vastgelegd. De lijsttrekkers beloven te zullen zorgen voor concrete maatregelen tegen discriminerend geweld, voor LHBTI+-acceptatie op school en een wettelijk transitieverlof voor transgenderpersonen. Daarnaast wordt er gewerkt aan de definitieve verankering van LHBTI+-rechten in de Grondwet, een verbod op zogenaamde ‘LHBTI+-genezing’ en een verbod op niet-vrijwillige en niet medisch noodzakelijke behandelingen van intersekse kinderen. Ook beloven ze alsnog de meervoudig ouderschapswet te realiseren. 

 

LHBTI+-beleid, stemprogramma's en stemgedrag - COC

Allereerst is Rainbowvote van het COC de meest uitgebreide kieswijzer over de belangen van lesbische, homoseksuele, bi+-, transgender- en intersekse personen (LHBTI’s). Op deze website lees je hoe partijen denken over LHBTI-kwesties, het feitelijke stemgedrag in de afgelopen periode, hun kandidaten en de partijprogramma’s. Kees Vrijdag schreef er al over in een recente column: Rainbowvote.nu.

 

Regenboogkandidaten - Gaykrant

Vind je het belangrijk jouw stem te gunnen aan een regenboogkandidaat, dan helpt de serie van 29 interviews onder de titel Uit de kast in de kamer van Gaykrant, die sinds 1 februari maar liefst 29 kandidaten interviewde! Als je je keuze voor een partij al hebt bepaald, dan kun je daar je voorkeur voor een specifieke kandidaat nog bepalen op basis van deze interviews. 

 

Keuzevrijheid over levensvragen - Humanistisch Verbond

De Ongemakkelijke Kieswijzer van het Humanisitisch Verbond is je hulp als je keuzevrijheid met betrekking tot belangrijke levensvragen belangrijk vindt en partijen aan de hand daarvan wilt vergelijken. 

Politieke Sekswijzer - Aidsfonds / SOA Aids Nederland

De Politieke Sekswijzer van Aidsfonds - Soa Aids Nederland geeft je inzicht in welke politieke partij het beste aansluit bij jouw visie op seksualiteit. Relevante onderwerpen als anticonceptie, de preventie van seksueel geweld en abortus komen aan bod in de stellingen die je kunt beoordelen.

Maak in ieder geval gebruik van je stemrecht en laat je roze hart spreken. Waar het deze onderwerpen betreft kun je het verschil zeker maken!

Rate this item
(0 votes)
Last modified on dinsdag, 16 maart 2021 20:32