Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vijf vragen aan: Marco en GJ van de Ding-a-Dong Podcast

GJ Kooijman en Marco Dreijer GJ Kooijman en Marco Dreijer Matheus Santana

In aanloop naar het Eurovisiesongfestival stellen redacteuren van GayRotterdam steeds vijf vragen aan personen die iets hebben met ESF2021. Gert-Jan en Matheus spraken Marco en GJ van de Ding-a-Dong Podcast op het plein voor Ahoy. De spanning en Eurovisiesensatie hingen al in de lucht!

 

1. Wat is de Ding-a-Dong Podcast en wat is jullie band met Rotterdam?

GJ: De Ding-a-Dong Podcast is een wekelijkse podcast over het Eurovisiesongfestival die Marco drie jaar geleden is begonnen. Sinds twee jaar presenteren we deze samen en praten we fans constant bij over alles wat met het Songfestival te maken heeft. Mijn band met Rotterdam is een stad vol vrienden. Een stad vol cultuur en een stad vol ontzettende tegenstellingen. Waar altijd iets te doen is en waar ik met veel liefde kom. En natuurlijk is hier nu het Songfestival!

Marco: Ja, ik ga daar eigenlijk totaal in mee. Ik ken best wel wat mensen eigenlijk uit Rotterdam en het is gewoon een bruisende stad volgens mij.

 

2. Waar is jullie liefde voor het Songfestival begonnen?

Marco: Mijn liefde voor Eurovisie is begonnen, doordat ik het vroeger altijd op de bank keek met mijn moeder en dan gingen we al die foute nummer eigenlijk een beetje afkraken. Maar ja, zo begint volgens mij iedereen zijn liefde voor Eurovisie. En die van jou?

GJ: Ja, mijn liefde begon door alle verschillende culturen die bij elkaar komen en toch ook wel de glamour van alle jurken.

 

3. Wat is jullie favoriete Eurovisienummer allertijden?

Marco: Oh, dat is lastig, want dat zijn er heel veel. Nou, er is er altijd eentje bij mij die toch wel de boventoon voert. Dat is Malena Ernman, La Voix (Zweden, 2009, red.), for some reason.

GJ: Mijn favoriete Songfestivalnummer is Shady Lady van Ani Lorak uit de Oekraïne (2008, red.). Glamour, vocals, dansers en een beetje shade. De perfecte combo.

 

4. Wat is jullie favoriete Eurovisiemoment?

GJ: Oh, ik weet het wel! Mijn favoriete Eurovisiemoment blijft toch wel de flagparade van 2016 vol voguers, vol Zweeds design en EDM-muziek. Perfecte combinatie van nu, historie, alles bij elkaar. Een groot feest, dat is Eurovisie.

Marco: Ik vind het zo lastig. Een moment dat ik dacht als kind 'oh my god, wat is dit' was Linda Wagenmakers met die jurk die openging. Ik weet nog dat ik dat terugkeek, want dat is niet uitgezonden…

GJ: Twintig dansers!

Marco: Ik dacht: wat? Waar komen die mensen vandaan. Ja, dat vond ik fantastisch.

 

5. Wat is jullie voorspelling voor de top drie dit jaar?

GJ: Mijn predictions voor de top drie voor dit jaar zijn: Malta, Frankrijk en waarschijnlijk Zwitserland.

Marco: Ik ga daar deels in mee. Met Malta en Frankrijk ga ik mee en die derde is denk ik, mmmm. Ik ga gewoon voor een persoonlijke favoriet, Oekraïne.

 

Kijk hier naar het interview via Instagram

Rate this item
(0 votes)
Last modified on donderdag, 03 juni 2021 22:12