Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Humans of The Hang-Out #2 James

By de redactie vrijdag 01 feb 2019 2431
Zoals jullie misschien wel weten is de eerste versie van The Hang-Out 010 geopend tijdens de Rotterdam Pride in 2014. In aanloop naar Rotterdam Pride 2018 delen we de verhalen van “Humans of The Hang-Out”.
Aan de hand van vier vragen vertellen ze jou hun ervaring met The Hang-Out 010. Hiermee hopen we het minder spannend te maken en je te motiveren een keer bij ons langs te komen.
 
Deze keer is het de beurt aan James (20 jaar).
 

Hoe ben je voor het eerst in The Hang-Out gekomen. Voelde je bijvoorbeeld een drempel en waarom had je toen een plek als The Hang-Out 010 nodig.

Ik was als tiener heel erg op zoek naar een community waar ik me niet anders zou voelen. Dit is de reden waarom ik in 2014 blij was een poster van Rotterdam Pride te zien. Een van de events tijdens Pride was de opening van THO 010. Nou, daar stond ik dan, voor de deur van de oude THO locatie, een debat met mezelf te voeren. Ik durfde niet naar binnen, maar wilde zo graag! Stel dat het niet was waar ik op gehoopt had? Zo liep ik voor de deur te ijsberen en besloot uiteindelijk om gewoon over de drempel te stappen. We zijn nu vier jaar verder en THO is wat ik hoopte en meer.

Wat heeft The Hang-Out voor jou betekend en wat betekende jij voor The Hang-Out.

The Hang-Out betekent voor mij een plek waar ik me altijd thuis zal voelen en waar ik altijd mensen zal ontmoeten die me begrijpen zonder uitleg. Het is de plek waar ik eindelijk uit de kast durfde te komen en waar ik heel veel belangrijke mensen heb leren kennen die me nu nog dierbaar zijn. Ik heb zelf met Fiona een boekenproject opgestart voor The Hang-Out, samen met de Bibliotheek Rotterdam.

Wat is het verschil tussen hoe je The Hang-Out binnen kwam en hoe je leven er nu uitziet.

Een belangrijk verschil dat THO in mijn leven heeft gemaakt is, dat ik ben gegroeid als persoon. Brandon, een andere vrijwilliger, was iemand tegen wie ik heel erg opkeek toen ik net bij THO kwam en dankzij hem voelde ik me aangemoedigd om ook meer voor de community te doen. Zo heb ik stage gelopen bij THO en ben ik een tijdje vrijwilliger geweest. Dankzij THO ben ik me gaan inzetten voor de LHBTI+ community.

Doe je op dit moment iets voor de LHBTI+ community en kun je kort uitleggen wat.

Ik heb nu even geen tijd om iets voor de community te doen, maar zoals mijn vader ooit zei: "Pride is living your life the best you can."

Rate this item
(0 votes)
Last modified on vrijdag, 01 februari 2019 18:06