Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Het kan dus wel...

Keerweer goes Ahoy - Ogene Keerweer goes Ahoy - Ogene Rob Aerts Fotografie

Het kan dus wel…

Zelf had ik het ook gezien, in de krant, de aankondiging voor 10 jaar de Keerweerparade in Ahoy. Maar man Dennis wees me er ook op en zei: “Dat zou nou eens leuk zijn; een avondje uit.” Net als vele andere Rotterdammers waren we al een half jaar nergens meer naar toe geweest. Behalve naar een bijzonder geslaagd openingsconcert van het Rotterdams Philharmonisch, met 400 man in de grote zaal van de Doelen. Dat was ook uit en Lahav Shani mocht er zijn, midden tussen het orkest ‘in the round’, maar het is toch anders dan de meezingers van de Keerweer.

 

Lang leve de QR-code

De vrijdagavond in het prideweekend begonnen we al goed voor de entree bij Ahoy. Op tientallen plakkaten op de toegangsdeuren kon je via een QR-code de nodige vragen over keel-, neus- en niesklachten beantwoorden tot het schermpje groen zag. En dan naar binnen, met tafels voor vier in een sfeervol aangeklede en verlichte hal. Dacht ik. Tot man Dennis zei: “Je zit wel in de Arena.” Onwijs natuurlijk dat er maar zo weinig mensen in zo’n groot sportpaleis konden, maar op deze manier konden er toch honderden ‘Keerweerders’ een avondje uit. Via een uitgekiend systeem kon je ‘contactloos’ wijnen & borrelplanken enz. bestellen. In no time zit je zo aan rosé nummer drie, want het bestellen gaat als een speer en het is weer eens feest dus…

 Keerweer.parade in Ahoy

 Keerweer goes Ahoy     Foto: Rob Aerts Fotografie

Keerweerparade in sportpaleisformaat

Op een tientallen meterslange catwalk in de vorm van een + baanden de artiesten zich een weg langs de tafels. Richard Groenendijk zijn alter ego ‘Jopie’ verwisselde na een paar kilometer over het podium zijn lompe pumps voor een paar gemakkelijke sloffen. De andere artiesten van de Keerweer-line-up liepen het vuur uit hun sloffen en wonderwel sloeg er een vonk over. Bij de cover van Chaka Can ‘I’m every woman’ gingen de dames aan de overkant staan swingen aan hun tafel, wat niet mocht maar op afstand zag het er nog toelaatbaar uit.
Het is natuurlijk niet vergelijkbaar met de stomende & dampende lijven van de dansers op het podium en onverantwoord intiem wordt het niet, maar ‘waar zijn die handjes?’: dat gaat ook prima vanuit een stoel. Het kan dus wel.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on donderdag, 08 oktober 2020 03:08
Kees Vrijdag

Kees Vrijdag werkte tussen 1982 en 2012 bij KvK Rotterdam op de gebieden: haven, citypromotie, internationale handel en communicatie.
Hij zit in een aantal besturen: Vlaggenparade, Paul Nijgh-penning, Open Rotterdam en Aan Den Slag! En hij is ambassadeur voor Benefits for Kids. Ook is hij betrokken bij Het Gezelschap, Club 25 en 'Mankracht Rotterdam'. Door verbindingen te leggen in Rotterdam wil hij bijdragen aan de rijkdom van diversiteit in de stad.