Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

The Maxed Guardian

By Gert-Jan Verboom vrijdag 01 feb 2019 4916

Max Brand is een jonge ondernemer van 25 jaar en bedenker van de Maxed Guardian. Met zijn idee voor deze veiligheidsapp, om slachtoffers van (seksueel) geweld op straat meer weerbaar te maken en bij te dragen aan hun  veiligheid, is hij dit jaar genomineerd voor de RET Aardig Onderweg Award.

INSPIRATIE EN MOTIVATIE

Het idee van Max zijn Maxed Guardian app ontstond toen iemand in zijn omgeving geconfronteerd werd met (seksueel) geweld op straat. Max was als ondernemer altijd al bezig met het zoeken naar oplossingen die het leven van mensen positief beïnvloeden. Vanuit huis, met geld dat hij privé investeerde, begon hij met het ontwikkelen van de app.

DE MAXED GUARDIAN

De Maxed Guardian is een veiligheidsapp op je telefoon, waarmee je virtueel wordt begeleid naar je bestemming. Je kunt als je onderweg bent en in een omgeving beland waar je je niet veilig voelt via een livestream contact onderhouden met mensen uit jouw netwerk.

Mocht er onderweg iets gebeuren registreert door middel van audio en video je telefoon wat er met je gebeurd. De bestanden worden daarna veilig opgeslagen op een externe server, waardoor je bewijs hebt voor de politie.

Ook gaat direct Track & Trace aan, waardoor je gps locatie wordt gedeeld met vooraf ingestelde contactpersonen. Zij zien direct waar je bent en dat je in nood bent, waardoor ze snel nooddiensten kunnen inschakelen.

NOODZAAK

Maxed Guardian lijkt nu harder nodig dan ooit. In Rotterdam geeft 80% van de vrouwen aan last te hebben gehad van (seksuele) straatintimidatie. Ook het geweld tegen LHBTI’s op straat neemt toe. Max zijn missie is een veiligere straat voor iedereen.

STEMOMROEP

Ondersteun je Max zijn missie? Stem dan van 7 tot en met 9 november voor maximale veiligheid op straat via www.aardigonderweg.nl Voor meer info over de app en hoe je hem kunt downloaden: www.maxedguardian.com

Rate this item
(0 votes)
Last modified on vrijdag, 01 februari 2019 18:06