Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nauwe samenwerking Rotterdam Pride en GayRotterdam

Rotterdam Pride en GayRotterdam gaan samenwerken. Onlangs bespraken beide organisaties de wens om nauwer met elkaar op te trekken, om zodoende gezamenlijk bij te dragen aan de ontwikkeling van Rotterdam als prettige stad voor de LGBT-doelgroep.


Rotterdam Pride staat aan de vooravond van haar derde editie. Nu al is gebleken dat het evenement een blijvertje is, en ieder jaar groter lijkt te worden. Een prima ontwikkeling, nu Rotterdam op roze gebied steeds volwassener wordt.


Samenwerking

In 2014 ontstond de Rotterdam Pride uit een samenwerking tussen de succesvolle KeerWeerParade van horecaondernemer Jan Willem Veerbeek (o.a. Strano en KeerWeer), en het cultuurplan van evenementenorganisator Dora Borst. Beiden pitchten op de prijsvraag van de toenmalige wethouder Korrie Louwens, die Rotterdam een jaarlijks terugkerend LHBT-event wilde geven. Na een aarzelende eerste editie werd vorig jaar de potentie van het evenement aangetoond. Met name de Pride Walk en het Pride Plein bleken groeibriljantjes.


(Un)labelled

De kracht van de Rotterdam Pride is duidelijk: diversiteit van mensen. Niet voor niets heeft de organisatie gekozen voor het concept '(Un)labelled' (ja, dubbel 'l' - Engelse spelling), waarbij de nadruk wordt gelegd op 'Un' tussen haakjes. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Wie graag geheel hokjesvrij door het leven wil gaan, moet dat kunnen, en voor mensen die dat juist niet willen, moet er ook ruimte zijn.

Een impressie van de Pride Walk van vorig jaar:

 

 

Dit jaar pakt de Pride-organisatie nog meer uit. De Pride Walk wordt groter en loopt dit jaar vanaf de Kop van Zuid, over de Erasmusbrug naar het Schouwburgplein, waar de officiële opening van de Pride zal plaatsvinden. Het plein zal op zaterdag 24 september tevens omgetoverd worden tot Camp Pride, en de hele dag het decor zijn van culturele activiteiten en muzikale optredens. En geen Pride zonder feesten, moet de organisatie gedacht hebben. Voor de officiële Pride-party wordt het internationaal gerenommeerde 'CIRUIT'  ingevlogen, en op de van Oldebarneveldstraat pakt WTF uit met een straatfeest. En vanzelfsprekend is het ook op de KeerWeerParade drie dagen  feest.

 

Nieuwe look & feel

Waar de Rotterdam Pride de afgelopen jaren stevast de herkenbare regenboog-'R' als beeldmerk voerde, heeft de organisatie dit jaar gekozen voor een nieuwe look & feel. Danielle Huisman, marketingcommunicatie-manager van de Pride daarover: "Als je kijkt naar logo's van andere Pride's in de wereld, lijkt het eigenlijk allemaal toch een beetje op elkaar. We zochten eigenlijk naar iets wat nog meer verweven was met onze kernwaarden en het karakter van de stad. Iets rauws en typisch Rotterdams. Ontwerpbureau 75b heeft toen een creatie gemaakt, waar we al snel helemaal achterstonden.” De Pride-organisatie heeft zich laten inspireren door het beeldmerk van het International Film Festival Rotterdam. Daniëlle: “Aan het IFFR-beeldmerk moest iedereen in het begin ook wennen. Nu is het een echt symbool geworden. Dit hebben we ook voor ogen met de Pride.”

Het oude (links) en nieuwe logo van de Rotterdam Pride:

 

GayRotterdam

Voor GayRotterdam.nl betekent de samenwerking dat we de komende tijd veel aandacht aan de Pride zullen geven. Niet alleen gaan we programmaonderdelen uitlichten, tevens zullen we de mensen achter de Pride gaan portretteren, samen met de Pride-organisatie acties gaan organiseren en uiteraard verslag doen van de activiteiten. Op GayRotterdam.nl wordt de agenda dagelijks aangevuld met Pride-activiteiten, dus blijf in de buurt.


Wil je meer lezen van de Rotterdam Pride? Kijk op de website van de Rotterdam Pride. En hier vind je één van de promofilms van het event.

Rate this item
(0 votes)