Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Op weg naar het Eurovisiesongfestival, deel 3: Shirma Rouse

Shirma Rouse Shirma Rouse

Deze week is het dan eindelijk zo ver: het Eurovisiesongfestival. Ondanks de coronacrisis is de stad Rotterdam een geweldig (digitaal) feest. We zetten een aantal artiesten in de schijnwerpers die trots zijn op hun stad en zich lieten inspireren door het feit dat het festival in Rotterdam is. Als derde in deze reeks de Rotterdamse zangeres Shirma Rouse, die speciaal voor het festival de single ‘Make it happen’ uitbracht.

 

Kun je jezelf kort voorstellen?

Ik ben Shirma Rouse. Zangeres, Rotterdamse, LGBTQIP all of that lover and supporter, dus superleuk dat ik met jullie mag kletsen.

 

Waar is je liefde voor het Songfestival begonnen?

Mijn liefde voor het Songfestival is begonnen in 2013 toen ik met Anouk naar Malmö mocht. Toen dacht ik: Shirma, waar was je? Waar leefde je? Je was onder een steen. Eurovision is echt the bomb.

 

Waar was je toen je hoorde dat het Songfestival in Rotterdam zou zijn?

Ik was sowieso echt de hele tijd de boel in de gaten aan het houden, maar toen ik hoorde dat Rotterdam het werd toen dacht ik: yes! Toen kwam die trut, corona, die verpestte de hele vibe. Maar Rotterdam, we gaan sowieso een feestje maken. Ik weet het zeker. Ga los!

 

Hoe kwam je op het idee voor het nummer Make It Happen?

Dit nummer, Make It Happen, is een opdracht van Rotterdam. Gekomen van Rotterdam Make It Happen. Around010 heeft de videoclip samen met mij gefaciliteerd. Superleuk. Het moest een nummer zijn over de stad. Rotterdam ‘always makes it happen’, dus voor mij was dit de meest logische titel. Dit is eigenlijk mijn ode aan de stad. Rotterdam is een stad waar je jezelf mag zijn op een plek waar je je thuis kan voelen. Dat heb ik bij deze stad.

 

Waar kunnen we de single vinden?

De song ‘Make It Happen’ is overal te zien: de videoclip via YouTube en het nummer via Spotify en iTunes. Get it, get it, get it!

 

Wil je de video zien die we maakten met Shirma? Kijk dan nu op Instagram 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on woensdag, 19 mei 2021 13:56
Chantal van der Putten

Chantal van der Putten (1984) woont en werkt in Rotterdam Centrum. Ze is onderwijsmanager van de technische opleidingen bij de Rotterdam Academy. Dit is een onderdeel van Hogeschool Rotterdam. Chantal is afgestudeerd als onderwijskundige en neerlandica. Daarnaast is ze voorzitter van Student Pride NL. Deze stichting zet zich in voor een veilig klimaat op hogescholen, universiteiten en stageplaatsen ten aanzien van seksuele en genderdiversiteit, zodat alle studenten zich vrij kunnen voelen en zichzelf en de ander accepteren. Volg Chantal via Insta