Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Situatie Out in Rotterdam 

Situatie Out in Rotterdam  Pixabay

Graag brengen we jullie op de hoogte van de gebeurtenissen van de afgelopen weken. Jullie hebben vast al iets gelezen via de socials. Hierbij alle achtergronden.  
 
Op 9 maart is de telefoon van bestuurslid Chantal gestolen en is de rekening van Out in Rotterdam volledig leeggehaald. Naast het geld dat weg was, hebben de daders ook toegang gehad tot Chantal haar contactpersonen. Er is eerst inzichtelijk gemaakt welke stappen er genomen moesten worden. Achter de schermen is Bjorn vanaf dat moment non-stop bezig geweest met de IT en heeft hij de website, socials en communicatiekanalen extra beveiligd. Dagmar heeft zich ingezet als adviseur security en Out in Rotterdam is extra belangeloos ondersteund door Josine van der Brug van TACT Legal & Privacy. Er is melding gedaan bij Autoriteit Persoonsgegevens en de betreffende personen zijn op de hoogte gesteld. Chantal is op dat moment gestart met sponsoring en werving, aangezien de bankrekening volledig leeg was en de vaste lasten wel doorgingen. 

De website en overige systemen zijn nooit in gevaar geweest. De daders hebben enkel toegang gehad tot Chantal haar telefoon en daarmee ook tot de bankapp van Out in Rotterdam. De gebeurtenissen hebben ertoe geleid dat we ons bewust zijn geworden van de kwetsbaarheid van organisaties als de onze. We willen deze gebeurtenis dan ook aangrijpen om mensen bewust te maken van digitale gevaren en organisaties informeren over dataveiligheid. Op die manier kunnen anderen hier hun voordeel mee doen en kunnen we ervoor zorgen dat mensen met slechte bedoelingen minder gemakkelijk hun slag kunnen slaan. 

Er is aangifte gedaan en de zaak ligt nu bij de afdeling opsporing. Ook zijn en worden alle andere opties onderzocht met de bank om het geld terug te krijgen. Dit proces kan nog maanden duren en we weten ook dan niet zeker of er geld terugkomt. Om die reden hebben we besloten om een crowdfundingsactie te starten. Chantal is op 16 maart begonnen met trainen en zal op 10 april de marathon van Rotterdam gaan lopen. Iedereen kan deze actie steunen via Gofundme. Alle beetjes zijn welkom. Op die manier kan Out in Rotterdam haar werkzaamheden doorzetten en hoeft de stichting niet failliet te gaan. Graag spreken we onze dank uit aan Around010 Events die deze actie ook geheel belangeloos mogelijk maakt. Wesley en Warner van Around010 Events ondersteunen Out in Rotterdam met de campagne en zijn als professionele eventmanagers nauw betrokken bij Out in Rotterdam. 


Mochten jullie naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Rate this item
(1 Vote)
Last modified on donderdag, 24 maart 2022 23:16
Chantal van der Putten

Chantal van der Putten (1984) woont en werkt in Rotterdam Centrum. Ze is onderwijsmanager van de technische opleidingen bij de Rotterdam Academy. Dit is een onderdeel van Hogeschool Rotterdam. Chantal is afgestudeerd als onderwijskundige en neerlandica. Daarnaast is ze voorzitter van Student Pride NL. Deze stichting zet zich in voor een veilig klimaat op hogescholen, universiteiten en stageplaatsen ten aanzien van seksuele en genderdiversiteit, zodat alle studenten zich vrij kunnen voelen en zichzelf en de ander accepteren. Volg Chantal via Insta