Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Grote winnaar: het Regenboogakkoord

Shirma Rouse bij uitslagenavond stadhuis Rotterdam Shirma Rouse bij uitslagenavond stadhuis Rotterdam Chantal van der Putten

Op 16 maart was het zover: de voorlopige uitslag van de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen werd bekend gemaakt op het stadhuis van Rotterdam door burgemeester Aboutaleb. De grote winnaar: de ondertekenaars van het Regenboogakkoord. Van de voorlopige uitslag tekenden 11 van de 14 partijen het akkoord. Dat komt neer op 38 van de 45 raadszetels. 

In de afgelopen weken hebben Out in Rotterdam, COC Rotterdam, Ketelbinkie en Erasmus Pride samen met 13 Rotterdamse partijen gewerkt aan het Rotterdamse Regenboogakkoord. Uiteindelijk hebben 12 van deze partijen het akkoord daadwerkelijk getekend. Van deze partijen komen er 11 in de Rotterdamse gemeenteraad. De ChristenUnie heeft meegewerkt aan het akkoord, maar kon het niet eens zijn met álle punten. Socialisten010 staan volledig achter het akkoord, maar hebben niet voldoende stemmen om deel te nemen aan de raad. Wel benadrukken de socialisten dat ze graag betrokken blijven en zich blijven inzetten voor verbetering op het gebied van lhbti+-zaken. 

De uitslagenavond werd feestelijk begeleid door Shirma Rouse. Shirma steunt al jaren de lhbti+-gemeenschap, dus het was mooi dat ze er deze avond ook bij was. Veel van de personen die eerder deelnamen aan het Rotterdamse Regenboogdebat waren ook aanwezig. De aanwezigen benadrukten hoe belangrijk het is geweest dat we in ieder geval op de punten uit het akkoord met elkaar zullen optrekken de komende jaren.  

Rate this item
(0 votes)
Last modified on woensdag, 23 augustus 2023 16:33
Chantal van der Putten

Chantal van der Putten (1984) woont en werkt in Rotterdam Centrum. Ze is onderwijsmanager van de technische opleidingen bij de Rotterdam Academy. Dit is een onderdeel van Hogeschool Rotterdam. Chantal is afgestudeerd als onderwijskundige en neerlandica. Daarnaast is ze voorzitter van Student Pride NL. Deze stichting zet zich in voor een veilig klimaat op hogescholen, universiteiten en stageplaatsen ten aanzien van seksuele en genderdiversiteit, zodat alle studenten zich vrij kunnen voelen en zichzelf en de ander accepteren. Volg Chantal via Insta