Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Duncan Laurence opent de Roze Zaterdag tijdens Rotterdam Pride 2022

Duncan-Laurence-by-Paul-Bellaart-05 Duncan-Laurence-by-Paul-Bellaart-05 Paul Bellaart

Roze Zaterdag vindt dit jaar plaats op 18 juni in Rotterdam en is hiermee onderdeel van de pride week. Tijdens het evenement op de Coolsingel, wat gratis toegankelijk is voor publiek, zal singer-songwriter Duncan Laurence het festival aftrappen met een openingsconcert. Stichting Rotterdam Pride, de organisatie achter de 2022 editie van Roze Zaterdag, is zeer blij met de toezegging van Laurence. De zanger geniet wereldwijd succes na het winnen van het Eurovisie Songfestival in 2019 met zijn platinum single ‘Arcade’. Inmiddels heeft hij meerdere succesvolle singles en een succesvol album uitgebracht én internationaal getourd.

Bey Cil, voorzitter Rotterdam Pride: “Duncan Laurence is voor ons een gedroomde headliner, gezien zijn persoonlijke link met de stad Rotterdam én het Eurovisie Songfestival. Daarnaast heeft hij als rolmodel een voorbeeldfunctie voor veel LHBTQIA+ jongeren én ouderen uit Rotterdam en haar aangrenzende gemeentes. We kijken er enorm naar uit hem te mogen verwelkomen op een iconische plek als de Coolsingel”

Programma
De organisatie kondigt ook de queer hiphop act LIONSTORM aan. Dit vrouwelijke rap duo uit Amsterdam, bestaande uit Vuige Muis en Skerrie Sterrie, waren eerder al terug te zien in het conferentie programma van Rotterdam Pride. De rapformatie staat bekend om haar absurdistische en provocerende queer rap met tracks als ‘No H8tro’ en ‘WTJMDZ’, met als uiteindelijke doel meer éénheid te creëren.

Roze Zaterdag
Roze Zaterdag vindt plaats zaterdag 18 juni, op de Coolsingel in Rotterdam gedurende de Rotterdam Pride week 17 t/m 26 juni 2022. Roze Zaterdag is het oudste Queer evenement van Nederland met een activistisch karakter. Hét evenement waarin we de vrijheid vieren om te mogen zijn wie we zijn.

Rate this item
(0 votes)
Gerard van Boven

Gerard van Boven (1970) woont in Schiedam en werkt vanuit Rijswijk voor de regio Benelux. Hij is eCommerce Manager bij Emerson, een producent en leverancier van industriële automatiseringsoplossingen. Gerard is afgestudeerd als mechanisch ingenieur en heeft een tweedegraads lesbevoegdheid. Buiten werktijd zet hij zich in als lid bij en komt op voor de belangen van LHBTI-sportvereniging Ketelbinkie, waar hij ook bestuurslid PR + Media is.