Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Heilige chaos

By Marieke Paarlberg donderdag 19 sept 2019 5429

Opwarmertje. Het is zondag 30 september 2018. Kaarsen in alle kleuren van de regenboog staan lustig te branden bij een prachtig ikoon op een tafeltje in de kerkzaal. We zitten in een kring en hebben zojuist heel kort kennisgemaakt met onze buurman en -vrouw in de kring. Onze predikant dr. Koen Holtzapffel leidt de viering en denkt met ons na over de liefde.

Elk woord dat hij spreekt wordt direct vertaald door een tolk gebarentaal, die vlak naast hem staat. Een soort tweelingbroertje van Koen dat geluidloos dezelfde woorden spreekt, ook bij het bidden en zelfs bij het zingen. Dan vliegen tegelijk zijn armen en handen op vernuftige wijze door de zaal. In hem brandt een onblusbaar vuur. Er is geen enkele dove in de zaal, maar dat maakt voor de tolk niets uit. Hij (Chris van der Werf) staat daar als een symbool. Het symbool van “Iedereen hoort erbij, daar willen wij allemaal voor staan en voor werken.”

Of je nu in een zelfgebreide regenboogtrui bent gekomen, of dat je de moed hebt om in de kring je levensverhaal te vertellen, het draagt allemaal bij. Jan Berkvens heeft die moed om te vertellen. Boeiend, sprankelend, ontroerend is zijn verhaal. En Wanda en Sjaan hebben stralende regenboogtruien gebreid en daarmee fleuren ze vandaag de hele kerk op!

Elisabeth Paarlberg zingt een prachtig lied met de titel ‘True Colors’. Haar oom Bob versiert haar tonen op zijn gitaar. En dan gebeurt het.

Een bloedmooie jongeman stapt in de kring. Met alleen een slipje aan danst hij voor ons de sterren van de hemel en voert ons mee naar hogere sferen. Marc Beaugendre, wat een kanjer. “Als de liefde niet bestond” zingt een mevrouw op de achtergrond. Sierlijk danst hij en heel integer. Het maakt ons verlegen. “Is dit nu erotisch of spiritueel?” vragen wij ons muisstil af. Meteen komt het antwoord vanuit de stilte terug: “Het komt van God.”

 

Deze bijzondere viering heeft u wellicht gemist. Maar er komt een nieuwe kans aan! De komende Roze Viering zal plaats vinden op zondag 29 september a.s. Allen van harte welkom!

De Heilige Chaos zal daar traditiegetrouw een gewaardeerd onderdeel van zijn. Hoe ziet dat eruit, die Heilige Chaos? Dat vertel ik u niet. Want dat moet je niet horen, dat moet je ervaren. Daarom nodig ik u allen hierbij van harte uit om de komende Roze Viering met ons mee te maken. Het is niet gevaarlijk. We maken er weer een stralende en inspirerende bijeenkomst van. 

U hoeft van tevoren geen regenboogtrui te breien.

 

Marieke Paarlberg, augustus 2019

Rate this item
(0 votes)
Last modified on vrijdag, 27 september 2019 14:57