Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

De Column van Vrijdag: Trots op Pride

De Column van Vrijdag: Trots op Pride Vera Bos

Mijn motto op LinkedIn is al jaren hetzelfde: ‘diversiteit maakt rijk’. Het is al zo oud als Aboutaleb burgemeester is. Op de penning die we hem gaven bij zijn aantreden staat dit gegraveerd. Soms denk ik: zou ik niet eens wat anders moeten bedenken? Maar dan zijn er weer zo veel voorbeelden waarom dit zo’n raak motto is.

Kijk maar eens op de website van de Rotterdam Pride. Wat een feest van kleur, achtergrond, leeftijd. Ik heb nog nooit in mijn leven zo veel verschillende types bij elkaar gezien. Kijk maar op die site naar de pagina ‘Team’. Daarop staan zes categorieën ambassadeurs. Het gaat van ‘Kids’ naar ‘Elderly’ en van ‘Bi-Cultural Youth’ naar ‘Trans’. Allemaal kleurrijke persoonlijkheden met een grote glimlach. En dan is er ook nog een rijkgeschakeerde ‘Board’ en een breed samengesteld ‘Executive Team’. Van dichtbij weet ik dat de stress aan het oplopen is nu het evenement begint. Dus de foto’s waar iedereen vrolijk lachend op staat, zullen al wel een tijdje terug zijn genomen. Het maakt een zeer feestelijke indruk: je krijgt zin in weer een feest!

Komende week gaat het los en ik zou zeggen: be part of it. Ik noem een paar dingen van Rotterdam Pride en andere Rotterdamse organisaties:

En, wat mij zeer aanspreekt, de Pride begint met een gratis vlag, ook nog een speciale editie van de Progressvlag met een extra ‘R’-logo. Ik heb de mijne alvast afgehaald. (Jawel, ik ben om.)

Een van de activiteiten is de podcastshow van Chicks and the City. Natasja Morales zal met ‘haar Chicks’ een (radio)programma maken over hoe het is om in ‘transitie’ te zijn. Naast ervaringsdeskundige ‘Chick Izzy’ zijn ook veel experts opgelijnd. Met een ‘special appearance’ door Splinter Chabot. Op zaterdag 18 september om 14.00 uur in de bibliotheek.

Kortom: de komende week jullie kans om invulling te geven aan het motto van Rotterdam Pride ‘dare to celebrate together’ en rijk te worden van al die diversiteit!

Rate this item
(0 votes)
Last modified on zaterdag, 18 september 2021 22:07
Kees Vrijdag

Kees Vrijdag werkte tussen 1982 en 2012 bij KvK Rotterdam op de gebieden: haven, citypromotie, internationale handel en communicatie.
Hij zit in een aantal besturen: Vlaggenparade, Paul Nijgh-penning, Open Rotterdam en Aan Den Slag! En hij is ambassadeur voor Benefits for Kids. Ook is hij betrokken bij Het Gezelschap, Club 25 en 'Mankracht Rotterdam'. Door verbindingen te leggen in Rotterdam wil hij bijdragen aan de rijkdom van diversiteit in de stad.