Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

De Column van Vrijdag: A Gay Easter

Gay Easter Hunt Gay Easter Hunt

Een paar vrijdagen terug liep ik met drie vrienden de Tasty Walk. Wij deden de VrijMiPro. Dat was een prettige variant op de VrijMiBo. Daar zijn foto’s van, maar die zijn niet geschikt voor publicatie. Want we zitten op het terras. Weliswaar op gepaste afstand, maar het mocht niet. Geen nood. Even verderop stonden publieke picnictafels, met banken. Ondanks het bizar stralende voorjaarsweer was er plek genoeg. Zes keer een klein culinair feestje. Met van die kleine flesjes vliegtuigwijn. Na heel lang ‘gelockdownd’ te zijn, waren we helemaal los. Corona brengt veel narigheid, maar ook die wandelingen met vrienden. “Moet jij nog ergens naar toe straks?” “Nee, ik heb alle tijd. En jij?” Dat alleen al. Tijd voor elkaar en al wandelend hoor je nog eens wat. 

Patrick "Bij de Bruin" vertelt Kees Vrijdag wat jij kunt verwachten! Matheus Santana - GayRotterdam

Jacht op paaseieren 

Komende Pasen is er een wandeling langs 8 horecazaken: Pink Friends gaan coronaproof op Easter Egg Hunt. Dat begint op zondag eerste paasdag om 12.00 uur. En ieder kwartier is er weer een tijdslot. In iedere tent is er een gerecht(je) en/of een drankje. Het is maar goed dat die acht zaken niet in één straat zitten. Zo kun je het aantal bijkomende calorieën er die middag weer aflopen. Nu we niet zo heel veel keuze hebben in ‘uitjes’ is deze Easter Egg Hunt een uitkomst. Ik vind het een geweldig initiatief. Voor tweede paasdag heb ik meteen een kaartje gekocht. 

DF7DD589 05CE 4F86 AE1D D2A976E44B09

LAWA of KOWA

Het is natuurlijk een opsteker voor de acht horecazaken. Laten we elkaar geen mietje noemen: de schoorsteen moet roken. En dit geeft weer een heel klein beetje lucht. Ik krijg ook het gevoel dat er licht aan het eind van de tunnel is. Naar verluidt gaf Ahmed Aboutaleb al een klein inkijkje op de toekomst, aan een van de deelnemende ondernemers. (Zie de reportage van Gayrotterdam op Instagram.) En dat gevoel dat de wereld weer opengaat, moet je delen. Dat kan tijdens een LAnge WAndeling of een KOrte WAndeling. Met goede oude vrienden. Maar misschien ontmoet je in jouw tijdslot weer een leuke nieuwe wandelvriend.

Koop een kaartje voor 4 april of  5 april via GayRotterdam. 

 4F819CD2 5D73 40E7 BA09 84082B47AFFB

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on vrijdag, 02 april 2021 13:56
Kees Vrijdag

Kees Vrijdag werkte tussen 1982 en 2012 bij KvK Rotterdam op de gebieden: haven, citypromotie, internationale handel en communicatie.
Hij zit in een aantal besturen: Vlaggenparade, Paul Nijgh-penning, Open Rotterdam en Aan Den Slag! En hij is ambassadeur voor Benefits for Kids. Ook is hij betrokken bij Het Gezelschap, Club 25 en 'Mankracht Rotterdam'. Door verbindingen te leggen in Rotterdam wil hij bijdragen aan de rijkdom van diversiteit in de stad.