Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Chantal: Waar vinden we elkaar als mens en hoe kunnen we elkaar omarmen?

Chantal Chantal Roze in Blauw, Rotterdam.

In mijn optiek gaat geaardheid veel verder dan homo óf hetero. En gaat ras niet uitsluitend over zwart óf wit. Ook gaat gender veel verder dan alleen man óf vrouw. Onze maatschappij is enorm geneigd om in ‘hokjes’ te denken, in dat wat men kent en in zijn opvoeding heeft meegekregen. Er zitten echter zoveel gradaties en zoveel meer kleuren tussen dit alles. Ik gun mensen zo dat zij deze beperkte ‘hokjes’ los kunnen laten en in veel meer kleurtinten gaan denken.

Ook zou ik willen dat alle mensen op deze wereld ten volste zichzelf kunnen zijn, op welke manier dan ook. De consequentie van écht jezelf willen en durven zijn, is wel dat je moet vechten tegen een maatschappij die het ‘hokjes denken’ hoog in het vaandel heeft staan. Dat je moet opboksen tegen mensen die nog leven volgens een zeer beperkte, vanuit hun opvoeding meegekregen overtuiging, die ze maar moeilijk los kunnen laten. Ik heb dan ook veel bewondering voor mensen die echt hun eigen weg kiezen, die ietwat rebels en tegendraads zijn, omdat dit vaak een eenzame strijd is. Maar ik weet zeker dat dit je uiteindelijk sterker en onafhankelijker maakt. En volledig jezelf kunnen zijn betekent echt gelukkig kunnen zijn én in echte vrijheid kunnen leven. Dat is veel waard.

 

Waar vinden wij elkaar als mens, wat hebben wij gemeen en hoe kunnen wij elkaar omarmen

Onze organisatie is een afspiegeling van de maatschappij en de wereld om ons heen, en er valt op dit vlak nog veel te doen. Dat neemt niet weg dat we in mijn optiek wel vooral moeten kijken naar dat wat ons verbindt! Waar vinden wij elkaar als mens, wat hebben wij gemeen en hoe kunnen wij elkaar omarmen. Zodat we uiteindelijk, zoals mijn vriendin bedacht heeft en zo prachtig verwoordde, in deze wereld kunnen komen ‘from racism to embracism'.


Terug naar de online expo, 12 portretten, 12 verhalen.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on woensdag, 21 oktober 2020 15:47