Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Overal jezelf kunnen zijn Featured

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, ongeacht geloof, kleur, seksualiteit, gender identiteit en/of -expressie. Deze weerbaarheidstraining kan hierin veel voor iemand betekenen. 
"Overal Jezelf Kunnen Zijn" bestaat uit zes trainingsavonden, waarin we samen werken aan je sociale veiligheid door vaardigheden en strategieën te leren om veilig thuis te komen en jezelf sterker en zekerder te voelen in de openbare ruimtes. Zo krijg je weer controle over je eigen veiligheid. Dit doen we door het toepassen van Krav Maga. Dit zijn niet alleen fysieke technieken, maar vooral mentale en sociale/verbale vaardigheden. Het gaat daarbij niet om het sporten, je gaat er niet van zweten. Het programma is daarmee ook zeer geschikt voor mensen die niet meteen iets hebben met een activiteit als een zelfverdedigingssport.
Veel minderheden zijn in Nederland bang om slachtoffer te worden van verbaal geweld en intimidatie. Vandaag de dag spelen homofobie, trans-fobie, islamofobie en antisemitisme een belangrijke rol in dat gevoel van onveiligheid. Dit initiatief benadrukt de verbinding tussen deze groepen. Dat is wat het project zo krachtig en uniek maakt. Dit landelijke project 'Overal jezelf kunnen zijn' is een trainingsprogramma weerbaarheid en empowerment voor mensen die te maken krijgen met discriminatie. Het is een initiatief van Tijgertje LHBTI Krav Maga (IKMF Nederland), Transgender Netwerk Nederland (TNN), Centrum Informatie Documentatie Israël (CIDI) en JMW en wordt gefinancierd door het Ministerie van Justitie en Veiligheid.
Geïnteresseerd? Meld je aan via deze link...

Additional Info

  • Locatie: De Munt
  • Kosten: geen
  • Datum: woensdag, 22 maart 2023
  • Tijd: 19:00-21:00u
  • Bereikbaarheid: Munt 5, Dordrecht
  • Leuk om te weten:
    Maximaal 20 personen. Deelname op volgorde van inschrijving;
    Dit project wordt gefinancierd door het Ministerie van Justitie en Veiligheid en wordt in samenwerking met lokale partners georganiseerd.
Rate this item
(0 votes)