Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Onze tips voor Pleinbioscoop meets LantarenVenster

Roze Filmtips Pleinbioscoop @ LantarenVenster Roze Filmtips Pleinbioscoop @ LantarenVenster

Tijdens Pleinbioscoop meets LantarenVenster vertoont de Pleinbioscoop in samenwerking met LantarenVenster negentien dagen lang film op de kop van de Wilhelminapier. Heerlijk idillisch films kijken, met een backdrop van een ondergaande zon en de skyline van Rotterdam. Er is ook nu weer een aantal films met een roze randje te zien. We zetten ze op een rij.


Vrijdag 21 augustus - The Lighthouse

iffr the lighthouse gayrotterdam

The Lighthouse zet 2 sterke acteurs (Robert Pattinson en Willem Dafoe) op een afgelegen eiland in de 19e eeuw, waar niets is te doen behalve werken, eten en drinken. Als de drankvoorraad opraakt resulteert dit in seksueel getinte spanningen, gewelddadige uitbarstingen en bovennatuurlijke waanbeelden. En dat alles in somber zwart/wit. Dat blijft je zeker bij.

Meer info en kaarten.


Zondag 23 augustus - Portrait de la jeune fille en feu

portrait de la jeune fille en feu gayrotterdam

Portrait de la jeune fille en feu is de nieuwe film van regisseur Céline Sciamma (Tomboy, Girlhood). Het is een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde. Deze film was eerder dit jaar ook al eens te zien bij LantarenVenster, en verdient zeker nog meer publiek.

Op een afgelegen eiland bij Bretagne aan het einde van de 18e eeuw krijgt kunstenares Marianne (Noémie Merlant) de opdracht om het huwelijksportret van Heloïse (Adèle Haenel) te schilderen. De eigengereide Heloïse staat niet te springen om het huwelijk, dus maakt Marianne het portret zonder haar medeweten. Tijdens lange wandelingen aan de Franse kust observeert ze haar model uitvoerig: haar bewegingen, haar blik, en haar zeldzame glimlach. ‘s Nachts werkt Marianne stiekem aan het schilderij. In Heloïses laatste dagen van vrijheid, groeit de aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen, totdat uiteindelijk de liefde ontvlamt.

Meer info en kaarten.


Donderdag 27 augustus - Dolor Y Gloria

Dolor y Gloria gayrotterdam

Dolor y Gloria is de nieuwste film van Pedro Almodóvar (Hable con ella, Volver) met hoofdrollen voor Antonio Banderas en Penélope Cruz. In dit semi-autobiografische portret maakt de kijker een tijdreis door Almodóvars persoonlijke en cinematografische verleden, natuurlijk in de typische Almodóvar-stijl met prachtige muziek en betoverende beelden.

Salvador Mallo, een regisseur die over zijn hoogtepunt heen is en zich met zijn leven en carrière ergens tussen leven en dood bevindt, blikt terug op de belangrijkste personen uit zijn leven. Zowel zijn hoogte- als dieptepunten passeren de revue. Zo komt zijn jeugd in de jaren ’60 voorbij, zijn relatie met zijn moeder, zijn eerste en tweede liefde, maar ook hoe schrijven een manier werd om zijn pijn te verzachten en zijn eerste kennismaking met film.

Meer info en Kaarten


 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on dinsdag, 18 augustus 2020 14:48