Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

THE HOT PEACHES

The Hot Peaches zijn een chosen family. Met muziek, dans, fashion en tekst creëren ze een safe space, een veilige plek waar iedereen zichzelf kan zijn. Hot Peach gastheer Jimmy neemt je mee: “Er is geen tijd te verliezen, ontdek wie je bent. Because tomorrow you’ll be 80”. Het markante drag-mime-performance gezelschap The Hot Peaches vormt de inspiratiebron voor een nieuwe coming-of-age-productie van de Toneelmakerij en DOX. Deze voorstelling toont niet alleen de rolmodellen on-stage maar ook off-stage, zonder de grootse kostuums, make-up en spotlights. The Hot Peaches is een uitnodiging aan het publiek: Wie je ook bent, in welk hokje men je ook probeert te plaatsen, iedereen mag een Hot Peach zijn. Laat je niet ontmoedigen of tegenhouden, maar moedig elkaar aan.

The Hot Peaches reisden tussen New York en Amsterdam. Extravagante shows, opgevoerd in verschillende underground podia, waren een viering van diversiteit, inclusiviteit en vrij zijn. Het publiek zag de performers als rolmodellen. Achter de kostuums en bravoure gingen persoonlijke drama’s schuil. Oprichter Jimmy Camicia schreef een boek over zijn leven als Hot Peach: My Dear, Sweet Self. Regisseur Timothy de Gilde gaat voor deze voorstelling op dezelfde manier te werk als The Hot Peaches in de jaren 70. Acht hedendaagse performers met diverse achtergronden, privé en als kunstenaar. Ieder brengt zijn eigen discipline mee en samen geven ze vorm aan een veelzijdige performance, waarin ze hun geschiedenis delen over het vinden en vormen van hun eigen identiteit en seksualiteit. Een geschiedenis met feest, glitter en glamour, maar ook een met discriminatie, activisme en agressie. Hiermee proberen zij een rolmodel te zijn voor jong en oud.

Additional Info

 • Locatie: Maaspodium
 • Kosten: vanaf EUR 10,00
 • Datum: zaterdag, 05 november 2022
 • Tijd: 20:15u
 • Bereikbaarheid: St. Jobsweg 3
 • Leuk om te weten:

  Het Maaspodium is hét theater voor jong publiek in Rotterdam: kinderen, jongeren en (jong)volwassenen. Hier zie je niet alleen theatervoorstellingen maar ook dans, circus, muziek en meer. Bij Maas programmeren én maken ze veel voorstellingen voor de queer community. Het Maaspodium ligt in de Rotterdamse wijk Delfshaven: vlakbij de Euromast.

  De Toneelmakerij & DOX
  https://www.maastd.nl/hotpeaches

Rate this item
(0 votes)